Zoran Smolić

- 17. listopada 2014.

Šibensko – kninska županija je u posljednjih pet godina izgubila 5 000 stanovnika, polovicu zbog negativnog prirodnog prirasta odnosno većeg broja umrlih nego rođenih, a polovicu zbog iseljavanja, rečeno je to na završnoj konferenciji projekta „Razvoj Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije” održanog u Šibeniku.

U studiju Radio Drniša

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 31.199,70 eura, a sufinancirani dio Europske unije iznosi 23.219,70 eura (74,42%). Nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partner Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured u Šibenik.

S sklopu rada Partnerskog vijeća za tržište rada izrađena je nova Strategija razvoja ljudskih potencijala Šibensko – kninske županije za razdoblje od 2014. – 2020. Ovo je treća Strategija, na kojoj je od prvog dana na njenoj izradi, zajedno sa brojnim županijskim institucijama okupljenim u Partnerskom vijeću, angažiran bio naš gost šibensko-kninski dožupan Zoran Smolić.

Strategija definira načine na koje bi trebalo kreirati nove mogućnosti zapošljavanja s naglaskom na inovativno poduzetništvo i jačanje konkurentnosti radne snage, drukčiji pristup obrazovanju te razvoj socijalnog poduzetništva, istaknuo je dožupan Smolić i dodao kako većina gospodarstvenika nije se uključila u njenu izradu:

{play}audio/zoran_smolic_171014_1.mp3{/play}

Kazao je kako je dosad Partnersko vijeće održalo više od 150 sastanka sve s namjerom da se zajednički planira budućnost. Cilj je nove Strategije ljudskih potencijala omogućiti primjereno radno mjesto što većem broju stanovnika Županije kroz provedbu različitih programa. Važno je i cjeloživotno obrazovanje i obrazovanje odraslih u čemu Šibensko – kninska županija postiže odlične rezultate. Očekivanju su da će za sedam godina stopa nezaposlenosti u Županiji biti 10%, kazao je Smolić:

{play}audio/zoran_smolic_171014_2.mp3{/play}

Akcijski plan u sklopu ove strategije obuhvaća čak 196 projekata teških gotovo 2 milijarde kuna koji nude različite mogućnosti za obrazovanje i zapošljavanje, 12 je spremno za realizaciju ,a 17 u visokoj fazi realizacije, rekao je Zoran Smolić i dodao kako nam ideja ne nedostaje ali:

{play}audio/zoran_smolic_171014_3.mp3{/play}

“Svatko od nas bi se trebao uključiti u partnerstvo na razini općina i gradova, da čine partnerska vijeća i dogovaraju se što i kako napraviti, nije dovoljno samo se politički nadmudrivati u gradskom i općinskom vijeću i 15 dana predizborne kampanje. Idemo se nadmudrivati sve vrijeme, tražeći rješenje za boljitak. Ja vas uvjeravam da novaca ima čak puno, dovoljno za sve ono što mi možemo osmisliti. „ poručio je Zoran Smolić zamjenik šibensko-kninskog župana gostujući u našoj emisiji „Ajmo reć”.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background