Ravnatelj Ivan Zeljko

- 17. ožujka 2016.

Tijekom prvog polugodišta 2015./16. školske godine svaki od 314 učenika drniške srednje škole “Ivan Meštrović” izostao je 30 sati ili tjedan dana s nastave. Da je bilo zaključivanja ocjena 52% učenika polugodište bi završilo sa negativnim uspjehom, kazao je gostujući u našem programu ravnatelj škole Ivan Zeljko.
Ukidanjem zaključivanja na polugodištu očito su učenici postali ležerniji, računaju ima vremena do kraja školske godine i ocjene su loše. Brojke kažu da više od polovice naših srednjoškolaca imalo je negativnu ocjenu, a njih 9% od četiri do sedam jedinica. Odlikaša je prema statističkim podacima za prvi dio školske godine manje nego ranijih godina, tek 6,7%, no porastao je broj učenika s vrlodobrim prosjekom kojih je 30%, 11% ima dobar uspjeh, a 1% dovoljan. Gledajući na ukupan rezultat ne radi se o velikim odstupanjima u usporedbi s godinama kad su se ocjene zaključivale, ističe ravnatelj Zeljko:
{play}images/audio2/ivan-zeljko1.mp3{/play}
Iznenađujući je pak podatak, da prosjek gimnazijalaca pao je ispod četiri, što se vidi kod odabira razine ispita za državnu maturu, što je za školu malo razočaravajuće, kaže ravnatelj Zeljko te upozorava i na prosjek ocjena kod učenika prvih razreda koji je tek nešto više od tri. Ipak vjeruje da će nakon skorih proljetnih praznika učenici zapeti više.
S ciljem poticanja učenika na pozitivan odnos prema školskim obvezama i okruženju, prvi jedinstveni Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera koji je na snazi od ove školske godine donio je ujednačavanje kriterija za sve škole. Temeljem njega u drniškoj srednjoj školi izrečene su 32 mjere od kojih su sedam ukori, a 25 opomene razrednika. Jedna od većih novina su postrožene mjere za neopravdane izostanke. Roditelj može samo tri puta tijekom godine opravdati izostanak a sve ostalo moraju biti ispričnice liječnika uz supotpis roditelja. To je rezultiralo manjim brojem neopravdanih sati, ali ne i broja ukupnih izostanaka, upozorava ravnatelj Ivan Zeljko:
{play}images/audio2/ivan-zeljko2.mp3{/play}


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian