Marta Perlić

- 26. studenoga 2014.

Foto: Tome

Rođena na dan drniškog zaštitnika, odrastala uz sportske terene na Podvornici, odabrala je sport koji je najviše ovaj grad proslavio kad je riječ o sportašima poniklim u njemu.
Naša gošća hrvatska je profesionalna košarkašica,prva Drnišanka članica Hrvatske košarkaške reprezentacije, Marta Čakić danas sretno udana Perlić i mama sve zahtjevnijeg sinaEnza.
Profesionalnu karijeru započela 1996. godine u ŽKK Jolly Šibenik, 2005. prelazi u Gospić u Croatiju, 2006. i 2007. je u crnogorskojBudućnosti, 2007. se vraća u Hrvatsku u Dubrovnik i Ragusu, da bi se 2008. ponovo vratila u svoj matični klub Jolly Šibenik, potom 2012. odlazi u španjolsku Navaru.Od klupske košarke oprostila se lani u Omišu.Europskim prvenstvima rekla je zbogom u Poljskoj 2011. petim mjestom koje je Hrvatskoj trasiralo put za povijesno, prvo sudjelovanje Hrvatske na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. gdje na njezinu veliku žalost nije bila, a razlog ne zna ni danas.Marta Perlić danas drniške djevojčice, njih deset, podučava košarku u KK DOŠK.
Tko je kriv što je loptanje pod obručima izabrala za svoj sport, Marta kaže.
{play}audio/marta_perlic_261114_1.mp3{/play}
U 16 godina profesionalnog igranja košarke veliki je broj njenih i klupskih i reprezentativnih nastupa na europskoj sceni. Da će tu dospjeti nije mogla znati, jer kaže „talent ne garantira da ćeš postati uspješan sportaš. Uz trud, najvažnija je ljubav i želja. Sport ti potom puno toga daruje”, ističe M. Perlić:
{play}audio/marta_perlic_261114_2.mp3{/play}
Jeli lakše biti individualac ili uspjeti u klupskom sportu,te možemo li konačno reći da je skinuta stigma o neženstvenim sportašicama-košarkašicama, Marta Perlić odgovara:
{play}audio/marta_perlic_261114_3.mp3{/play}

Marta Perlić višestruko je nagrađivana sportašica od Sportske zajednice Grada Šibenika i Županije šibensko-kninske. Prvu nagradu dobila je 2002. godine kada je bila izabrana za najbolju mladu košarkašicu Hrvatske. Deset godina poslije 2012. godine za”izniman doprinos afirmaciji košarke među mladima drniškog kraja, te za ukupno postignute rezultate tijekom svoje karijere” dobila je Nagradu grada Drniša. Nagrada rodnog grada joj je najdraža, kaže, ovdje će svi za nju znati i za 10 godina:
{play}audio/marta_perlic_261114_4.mp3{/play}
Na kraju je pozvala drniške djevojčice, uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koje žele trenirati košarku da im se pridruže u KK DOŠK. Treninzi su ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 18 sati u sportskoj dvorani drniške srednje škole.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background