Davor Jakelić

- 14. studenoga 2014.

U studiju Radio Drniša

Građevinski strojevi sinjske tvrtke Cetina iznad Lišnjaka, na Promini na više od 400 metara nadmorske visine, započeli su sa radovima na izgradnji vodospreme za ovo najmanje drniško selo, što je pretpostavka za izgradnju sekundarne mreže u tom selu. Riječ je o projektu vrijednom 880.000 kuna za koji je 50% sredstva osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, Grad Drniš iz svoje blagajne će izdvojiti 150.000 kuna, dok preostali iznos namirit će se iz naknade za razvoj. Rok za završetak radova je do proljeća naredne godine ,kazao je gostujući u našem programu direktor ovog poduzeća Davor Jakelić :

{play}audio/davor_jakelic_1.mp3{/play}

Pokrivenost vodovodnom mrežom područja Grada Drniša i Općine Ružić o kojem skrbi komunalno poduzeće Rad je gotovo 96%. Nakon Lišnjaka kreće i nastavak radova na izgradnji mreže u istočnom dijelu petropoljskih naselja Grada Drniša za vodoopskrbni sustav Biočić-Miočić zašto su osigurana sredstva, kaže Jakelić:

{play}audio/davor_jakelic_2.mp3{/play}

Gotovo godinu dana ništa se ne radi na izgradnji drniškog kolektora. Ovaj najzahtjevniji drniški projekt naziva „Unapređenje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Drniš”, koji je odobrila Europska komisija, u ukupnoj vrijednosti od 6.450.000 eura, od tog iznosa 4.641.319 eura ili 79 posto osigurala je Europska komisija, a 1.808.681 euro u razdoblju od 2010. do 2015. godine financirat će se iz našeg državnog proračuna, stao je nakon što je Čačićev konzorcij “Coning Ecogradnjom” i “Coning inženjeringom” otišao u stečaj. Kad se može očekivati nastavaka radova,evo što kaže direktor „Rada”:

{play}audio/davor_jakelic_3.mp3{/play}

Što se je sve dosada napravilo i mogu li Drnišani računati na odobrena sredstva, Davor Jakelić direktor komunalnog poduzeća Rad odgovara:

{play}audio/davor_jakelic_4.mp3{/play}

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background