Dario Lapić

- 12. studenoga 2014.

U studiju Radio Drniša

Aktivnosti na promicanju sporta na području Grada Drniša, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana, dio je osnovnih zadaća Zajednice sportova koju je Grad Drniš dobio u veljači ove godine, nakon dugogodišnjih najava njenog sonivanja. Osnovali su je predstavnici sportskih klubova: NK DOŠK, NK Rudar, KK DOŠK, Karate kluba Drniš, te Športskih rekreacijskih društava Miljevci, Pakovo Selo i Radonić.

Oni su jednoglasno odlučili da prvi predsjednik bude Dario Lapić, profesor tjelesnog odgoja, predsjednik KK DOŠK i Županijskog košarkaškog saveza Šibensko-kninske županije .

Dario Lapić, gostujući u ovoj emisiji kazao je kako osnivanjem Zajednice sportova još više je vidljivo što smo izgubili čekajući dugo da se Zajednica oformi, a uskoro se očekuje i priključenje novih sportskih klubova. Osnovni preduvjet za učlaniti se su čisti papiri ističe Lapić:

{play}audio/dario_lapic_121114_1.mp3{/play}

Drniški sport danas se mahom financira iz gradskog proračuna, manjim dijelom iz županijskog što ukupno čini 70 % sredstava, a ostalo su članarine i donacije kojih je sve manje, kazao je Lapić i dodao da zahvaljujući formiranju Zajednice sportova mogu se sada javljati za neka druga sredstva koja su na raspolaganju sportskim udrugama:

{play}audio/dario_lapic_121114_2.mp3{/play}

Dario Lapić, prilikom izbora za predsjednika drniške Zajednice sportova najavio je kako prvi zadatak bit će im izrada pravilnika temeljem kojeg će se i dijeliti proračunski novac namijenjen sportu. Što je napravljeno Lapić odgovara:

{play}audio/dario_lapic_121114_3.mp3{/play}

Zajednica sportova za manje od devet mjeseci svoga djelovanja doprinijela je uključivanju djece i mladih u sportske aktivnosti, a privući najmlađe Drnišane da se bave sportom i koriste sportske terene najvažnija im je zadaća. Gotovo 200 djece sudjelovalo je u aktivnostima što su već organizirali,kazao je za Radio Drniš Dario Lapić :

{play}audio/dario_lapic_121114_4.mp3{/play}

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background