Mile Maleš apsolutni je pobjednik drniškog Martinja

- 10. studenoga 2014.

Foto: I.J.

Mile Maleš u kategoriji bijelih i crnih vina apsolutni je pobjednik 11. po redu drniškoga Martinja, fešte mladih vina koja je sinoć održana u restoranu” Kod Tome” u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Poljoprivredno savjetodavne službe. Drugu nagradu u kategoriji bijelih vina dobio je Dražen Džapo, a treću Joso Skelin koji je ujedno i dobio i drugu nagradu u kategoriji crnih vina. Treću nagradu u kategoriji crnih vina dobio je Ivica Kranjac. Nagrade najboljim vinarima uručili su gradonačelnik Josip Begonja, župan Goran Pauk, Davor Čupić ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta i Mario Tomić voditelj Savjetodavne službe Šibensko-kninske županije. Ukupno je bilo prijavljeno 28 bijelih i crnih vina koje je ocjenjivao stručni ocjenjivački žiri kojem je predsjedavao Mario Tomić, a članovi su bili ugledni enolozi i vinarski stručnjaci: Zvonimir Vlatković, Marko Dobrić, Mandica Erceg, i Stipe Ivić.

Voditelj Savjetodavne službe i predsjednik žirija Mario Tomić je istaknuo zadovoljstvo kvalitetom ocjenjivanih vina, iako su bili skeptični s obzirom na sve nepogode koje su zadesile vinare i vinograde u ovoj godini, kazao je Tomić:

{play}audio/mario_tomic_101414.mp3{/play}

Mario Tomić naglasio je kako su ove godine nagrade otišle u ruke ljudi koji se ozbiljno bave proizvodnjom vina i imaju pomoć u radu, pa su oni isplivali prilikom dodjela nagrada. „Ova godina je pokazala velike probleme u proizvodnji vina, a moj je savjet da se treba okrenuti struci i ljudima koji nešto znaju o proizvodnji vina i grožđa”,ističe Tomić.

Pobjedniku u obje kategorije Mile Maleš kazao je da nagrade će, ne samo njemu nego i svim ostalim vinarima, dati dodatni poticaj kako bi bili još bolji i kvalitetniji u proizvodnji vina.

„ Iza mene i moje obitelji je puno mukotrpnog rada ove godine s obzirom na sve vremenske okolnosti koje su nas zadesile ali rad se na kraju isplatio” ističe Mile Maleš, a po primitku nagrade za Radio Drniš je kazao:

{play}audio/mile_males_101414.mp3{/play}

U sklopu sinoćnje fešte mladih vina održan je i zabavno glazbeni program u kojem su nastupili ansambl Bonaca i kulturno umjetnička udruga Petrovo Polje.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Sljedeća objava

Dario Lapić


Thumbnail

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background