Alen Šikić

- 4. ožujka 2015.

Alen-Sikic

Drniški košarkaši djeluju više od 40 godina, u četiri različite dobne skupine okupljaju danas oko 100 sportaša, među kojima su među najmlađima i djevojčice. Podučava ih pet trenera. KK DOŠK trenutačno nastupa u B1-Ligi – Jug,gdje je izborio nastup za play – off .

Naši košarkaši jedan su od najaktivnijih drniških klubova jer uz natjecateljski dio i nastupe na brojnim turnirima i u svom gradu organiziraju godišnje tri do četiri turnira. A kad i prestanu sa aktivnim igranjem košarke njegovi veterani ne posustaju – osim što igraju onako za dušu , sudjeluju i na međunarodnim turnirima.

O drniškim košarkašima, ljubavi za ovaj sport, Drnišu i Drnišanima danas razgovaramo sa trenerom najmlađih i najstarijih DOŠK-ovaca, Alenom Šikićem. Šibenčanin, murterskih korijena, s drniškom adresom dobar dio svojih sportskih godina dao je KK DOŠK i kao igrač i trener.

A neizbježna poveznica u razgovoru bila nam je sa drugim Šibenčaninom, Dragan Županovićem, koji je u Drniš donio košarkašku loptu i „zarazio „ naše momke ovim sportom. Alen Šikić o tome i odnosu košarkaša na relaciji Drniš-Šibenik kaže:

{play}audio/alen-sikic-040315-1.mp3{/play}

Košarka je u Šibeniku bila sport broj jedan, sjajna generacija predvođena Draženom Petrovićem nizala je uspjehe , rana Draženova smrt označila je kraj jedne uspješne ere i cijele hrvatske klupske košarke. Košarka je Alena privukla još u četvrtom osnovne škole, gotovo četiri desetljeća ne odvaja se od koševa. Zbog čega je danas košarka izgubila svoju popularnost, tko je krivac, Šikić odgovara:

{play}audio/alen-sikic-040315-2.mp3{/play}

Koja su očekivanja KK DOŠK-a danas, mogu li pokriti troškove natjecanja u B1-Ligi – Jug , možemo li još uvijek govoriti o Drnišu kao rasadniku talentiranih košarkaša,trener DOŠK-a kaže:

{play}audio/alen-sikic-040315-3.mp3{/play}

Košarkaški klub DOŠK i ove godine organizira više turnira, prvi je skori jaki juniorski međunarodni košarkaški turnir pod nazivom „Dragan Županović” u spomen na predsjednika drniških košarkaša, koji se održava krajem ožujka.

Alen Šikić košarkaški zanesenjak, igrač i trener, do lani je bio aktivni DOŠK-ov igrač, danas osim što trenira druge, natječe se sa našim veteranima. Zašto DOŠK i Drniš kaže:

{play}audio/alen-sikic-040315-4.mp3{/play}


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian