Drnišani traže otpis duga, puno prezaduženih

- 4. ožujka 2015.

Ilustracija

Dvadeset  troje građana na području grada Drniša dosad je pristupilo podnošenju zahtjeva za otpisom duga.  Svi oni moraju dobiti potvrdu da su korisnici Centra za socijalnu skrb u svrhu otpisa duga odnosno ovrhe. Uvjet je da primaju minimalnu naknadu, pomoć za uzdržavanje ili da su korisnici osobne invalidnine, što je trenutno jedna osoba.

Naime, do 02. travnja sve zahtjeve rješava drniški Centar, dok će u periodu od travnja do 02. lipnja građani svoje zahtjeve upućivati u jedan od pet ovlaštenih centara za socijalnu skrb, od kojih je za naše građane to onaj splitski. U ovu drugu grupu ulaze građani koji ne primaju socijalnu pomoć nego imaju prihode po samcu do 2500, odnosno po članu kućanstva do 1250 kn,  koji nemaju druge nekretnine osim one u kojoj žive, nemaju oročen novac te nemaju ugovor o stambenoj štednji.

 

Iz Centra za socijalnu skrb u Drnišu ističu da se puno više pišu reklamacije na neodobrene zahtjeve, od kojih su dosad uvažene dvije, nego što zahtjeva bude odobreno.  Dosta građana ima prevelik iznos duga, veći od dopuštenih 35 000 kn, ili su prekratko blokirani. Oni koji žele otpis duga moraju biti blokirani najmanje godinu dana, zaključno s datumom 30. rujna 2014.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background