Mali meštar priprema se za proslavu desete obljetnice

- 3. ožujka 2015.

Foto: Marija Lojić

Još jedna izvedba predstave “Poštarska bajka” za učenike nižih razreda osnovne škole iz Drniša i Siverića kazališne družine Mali meštar svojevrsna je uvertira u obilježavanje desete obljetnice rada koju slave ove godine.
Kazališna družina koja djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Drniš ove jubilarne godine planira održati veći broj predstava u Drnišu i na gostovanjima. Tijekom njezinog postojanja kroz kazališnu družinu prošli su brojni mali glumci, od kojih je većina i ostala njezinim članovima, tako da su danas neki već studenti, dok najmlađi član ide u drugi razred osnovne škole.
O tome kakvi su im budući planovi, pogotovo oni što se tiče same obljetnice njihova voditeljica, inače profesorica hrvatskog jezika i književnosti i bibliotekarstva, Robertina Hrstić nam je rekla:
{play}audio/robertina-hrstic-030315-1.mp3{/play}
U predstavi je sudjelovao velik broj djece svih uzrasta, a evo kratkog dojma malog glumca Nike Vrekala:
{play}audio/robertina-hrstic-030315-2.mp3{/play}
A da se djeca bez problema mogu snaći i u većem broju uloga potvrdio nam je i njegov mali kolega Mihovil Hrstić koji ih je odigrao čak pet, pa poslušajmo koje su to:
{play}audio/robertina-hrstic-030315-3.mp3{/play}
Profesorica Hrstić ističe da se djeca odgajaju i obrazuju pomoću kazališta, te da primarni cilj nije odgojiti budućeg glumca. Rad kazališne družine Mali meštar upravo se temelji na principu dramskog odgoja. Pomoću kazališta i kazališnih tehnika treba razvijati različite vještine kod djece, kako umjetničke, tako i one odgojne, kaže profesorica. Isto tako važnim drži nastojanje da se ide uz bok suvremenim dječjim trendovima, pa su predstave na kojima radi sa svojim članovima osuvremenjene, govorno moderne i, što je jako važno, sama djeca sudjeluju u izradi teksta.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background