Ajmo reć – 20. ožujka 2013.

- 20. ožujka 2013.

josipa rimacDanas ,prvog dana dugo iščekivanog proljeća, koje nam je stiglo u 12 sati i dvije minute , gošća nam je bila Josipa Rimac kninska gradonačelnica već dva mandata. Izborom novog vodstva HDZ na čelu s Tomislavom Karamarkom izabrana je u Predsjedništvo stranke, ujedno je ministrica u sjeni lokalne i regionalne samouprave.
Iako će proljeće prvih dana podbaciti kad je riječ o klimatološkim obilježjima,ovaj tjedan najava je vrućegproljeće bar na političkoj sceni koja je zadnjih dana uzavrela.Za očekivati je da je to tek početak onoga što ćemo slušati sve dokraja svibnja. Naime sutra ,započinje predizborna kampanja za eurparalmentarce, a tek što njih izaberemo , najvjerojatnije od 18.travnja , utrka se nastavlja za čelna mjesta gradova,općina i županija.
Šarenilo proljeća ,donijet će i šarenilo političkih nastupa i izjava ,kazala je Josipa Rimac apelirajući pri tom na sve one koji su sastavni dio političkog života da dobro odmjere izjave koje bi mogle izazvati tenzije o osjetljivim temama .Na pitanje imali straha u Gradu Kninu od sukoba na nacionalnoj osnovi poput ovog što se dogodio u njihovoj neposrednoj blizini Kistanjama, kazala je :
{play}audio/josipa_rimac_1.mp3{/play}
Šibensko-kninski HDZ kao kandidate za europske parlamentarce predložio je Josipu Rimac i skradinskog gradonačelnika Nediljka Dujića, koji nisu među 12 kandidata ,jer središnjica strankeodlučila je ipak da na listi budu ljudi čije se funkcije neće preklapati na dvije liste – za EU i lokalne izbore, kazala je Rimac i dodala da je riječ o osobama viske stručnosti, koji imaju iskustva i u međunarodnoj politici .Među njima je iz ove županije IvanaMaletić, koja već godinama radi na projektima Europske Unije, među ostalim radila je i na onima koji se uz potporu EU realiziraju u Kninu i Drnišu.
-Našoj stranci su itekako važni i izbori za EU parlament, cilj nam je da svi oni koji će glasovati za HDZ , probude se i 14. travnja i na lokalnim izborima u 19.svibnja. Startamo s novim sustavom kampanje, bitno drugačijim od dosadašnjih. Kampanja će biti unificirana i koordinirana, jedinstvena i za izbore na lokalnoj i regionalnoj razini, neće se razlikovati ni po plakatima ni sloganima. Osnovna kampanja je i dalje od „vrata do vrata””, istaknula je Josipa Rimac i dodala:
{play}audio/josipa_rimac_2.mp3{/play}
Odluku hoće li u borbu za treći mandat u Gradu Kninu ,donijet će se u središnjici HDZ iza 15. travnja, za sada može potvrditi samo to da vode pregovore sa svim kninskim strankama desne orijentacije oko mogućih koalicija. Rezultati europskih izbora bit će i svojevrsni test za HDZ kako nastupiti na lokalnim izborima, zaključila je Rimac.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian