Udruga 142. drniške brigade Hrvatske vojske dobila svoje prostorije

- 20. ožujka 2013.

142.jpgRiječ o gradskom prostoru u ulici Josipa Kosora na br.4 koje ga Gradsko vijeće nakon punih godinu i pol dana od prvog zahtjeva dodijelilo Udruzi 142. brigade. Predsjedništvo Udruge, koje se danas oglasilo priopćenjem , zahvalilo je gradonačelniku Drniša i gradskim vijećnicima na dodjeli prostora za rad udruge, te je najavilo kako odmah kreće u uređenje prostorija kako bi svi pripadnici ratne 142. brigade mogli izvršiti prijavu i učlanit se u Udrugu. Način i vrijeme upisa članstva bit će naknadno objavljeni u medijima. Očekuju da će prostorije urediti i opremiti sredstvima Udruge i donacijama, a svaka pomoć je dobrodošla. U prostoriji će biti uređen i spomen – zid svim poginulim pripadnicima 142. brigade.

Na redovitoj sjednici Predsjedništva Udruge 142. Brigade HV prihvaćeno je financijsko izvješće za 2012. godinu, te je donesen načelni plan rada za 2013. godinu.
Na sjednici je istaknuto kako Udruga 142. brigade aktivno sudjeluje u radu koordinacija udruga za zaštitu digniteta Domovinskog rata Šibensko – kninske županije, kroz čiji je rad dana puna potpora Stožeru za obranu Vukovara – NE ĆIRILICI, stoji u ovom priopćenju što ga je potpisao predsjednik Udruge Joško Ćevid ,te navodi kako će članovi Udruge 142. Drniške brigade, nazočit sutra 21. ožujka, koordinaciji udruga cijele Dalmacije, što se održava u Kninu.

Također, iz Udruge predlažu da se ubuduće, u dogovoru i koordinaciji s gradskom upravom, „Dan pobjede – 5. kolovoza, raznim manifestacijama dostojno obilježi u Gradu Drnišu.

Članovi Udruge obišli su jučer na obljetnicu stradanjai mjesto pogibije svog suborca Alena Gulina, gdje su zapalili svijeće i položili vijenac.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian