Ajmo reć – 13. veljače 2013.

- 26. veljače 2013.

goran paukAktualni šibensko-kninski župan Goran Pauk kandidat je HDZ-a za župana na predstojećim lokalnim izborima.
– “Velika mi je čast što sam ponovno kandidat HDZ-a jer to znači da je netko procjenjivao moj dosadašnji rad ali i ponašanje, te je zaključio da je protekli mandat bio uspješan ali mi to ukazano povjerenje predstavlja ujedno i veliku odgovornost. Ponovno ću braniti boje HDZ-a i uvjeren sam kao sportska duša da ću ih uspjeti obraniti”, kazao je Pauk u emisiji “Ajmo reć'”.
Demantirao je natpise medija da sa novim vodstvom stranke i predsjednikom Tomislavom Karamarkom nije u dobrim odnosima,
– “Da u tome ima imalo istine ja sigurno ne bi bio kandidat za župana. Slažemo se izuzetno dobro. To su naklapanja s obzirom na krupne promjene koje su se dogodile unutar stranke. Podržavam novo vodstvo i sve koji usmjeravaju novu HDZ-ovu politiku. Odbijam insinuacije da se vraćamo u neka rigidna vremena, samo se vraćamo starim vrijednostima, jedno vrijeme potisnutima u drugi plan, a to su lik i djelo i sve ono što je zastupao dr. Franje Tuđman. Želimo vratiti onu jaku dozu domoljublja i patriotizma koje nas krasi kao jednu narodnu stranku”, istaknuo je Pauk dodajući kako su HDZ-ovci očito jako uspješni u obnovi stranke kad su medijske oštrice toliko žestoko usmjerene prema predsjedniku Karamarku.
I u programu Radio Drniša kazao je kako je župan svih žitelja ove županije, te kako je sa načelnicima i gradonačelnicima u županiji ima dobru suradnju bez obzira na to kojoj političkoj opciji netko pripada:

{play}audio/goran_pauk_1.mp3{/play}

Brza cesta Šibenik-Drniš-Knin sa novom drniškom obilaznicom, navodnjavanje Petrovog Polja, Županijska izložba stoke i stočnih proizvoda, poticaji u poljoprivredi, porez na neobrađeno zemljište, broj nezaposlenih u Šibensko kninskoj županiji, sanacija županijske Opće bolnice, teme su o kojima je župan Pauk govorio u nastavku razgovora.

Županijska izložba stoke i stočnih proizvoda nakon što je u Kričkama održana 2007., 2008., te posljednji puta 2009. godine, naglo je prekinuta.
Postoji inicijativa drniške gradske vlasti da se manifestacija obnovi.
Izložba stoke ispunila je bila svoje ciljeve. Prvenstveno imala je značajnu posjećenost, a odigrala je i veliku ulogu u promociji stočarstva kao važne grane gospodarstva u Šibensko-kninskoj županiji.
Organizatori izložbe bili su resorno ministarstvo, Poljoprivredno savjetodavna služba, Županija Šibensko kninska i Grad Drniš. Obnavljanje stočne izložbe kao dio svoga programa isticao je u nedavnoj izbornoj kampanji i gradonačelnik Drniša Josip Begonja.
Šibensko kninski župan Goran Pauk gostujući danas u programu Radio Drniša također je istaknuo kako se zalaže za obnovu izložbe u Kričkama:

{play}audio/goran_pauk_2.mp3{/play}

Mladi u dobi od 20 do 24 godine i dalje su najbrojnija skupina nezaposlenih u Šibensko kninskoj županiji. Njihov udio u ukupnoj nezaposlenosti je 14,8 posto što ih čini najugroženijom skupinom za zapošljavanje.
Krajem siječnja 2013. godine, nezaposlenost je povećana u odnosu na prosinac prošle godine za 369 osoba ili 4,1 posto, dok je u odnosu na isti mjesec prošle godine broj nezaposlenih veći za 625 osoba ili za 7,1 posto.
U Šibensko kninskoj županiji trenutno je 9.389 nezaposlenih osoba, od toga na području ispostave Drniš 787 osobe.
Broj nezaposlenih komentirao je Šibensko kninski župan Goran Pauk:

{play}audio/goran_pauk_3.mp3{/play}

Na pitanje što županijska vlast čini i može učiniti župan Pauk je odgovorio:

{play}audio/goran_pauk_4.mp3{/play}

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian