Nema više parkiranja po nogostupu uz Dom kulture!

- 25. veljače 2013.

Konačno je odzvonilo parkiranim vozilima po nogostupu uz Dom kulture!
Ugroženost pješaka u prometu Radio postaja Drniš učestalo je naglašavala kao problem, nizom svojih emisija. Godinama.
Napose u ulici Kralja Zvonimira. Frekventna je to gradska prometnica kojom cirkulira i promet tegljača iz drniške industrijske zone.

Nogostup u toj ulici nesavjesni vozači koristili su za parkiranje svojih automobila.
Istovremeno svjedoci smo kako s druge strane Doma kulture, postoji pedesetak ocrtanih parkirališnih mjesta, koja uglavnom stoje prazna. 

Riječ je o nogostupu kojeg najviše koriste učenici osnovne škole u Drnišu, ali i roditelji i djeca na putu za Dječji vrtić kao i korisnici usluga Pučkog učilišta i Narodne knjižnice u Domu kulture uz koji se trotoar i nalazi.
Red su pokušali uvesti prometni policajci ali bez većeg uspjeha. Unatoč kaznama za nepropisno parkiranje vozila su dalje bila parkirana na prostoru namijenjenom pješacima. Danas su cijelom dionicom postavljene fizičke prepreke tzv. bubamare.

Zadnju emisiju na ovu temu, ‘Žute minute’, emitirali smo prije dva tjedna kada je postavljanje fizičkih prepreka, kao jedino preostalo rješenje, obećao gradonačelnik Drniša Josip Begonja. Gradonačelnik je svoje obećanje i izvršio:

– “Kao što sam javno obećao putem Radio Drniša u jednoj od vaših emisija da će Grad pristupiti nabavci fizičkih prepreka obećanje sam i održao. Kupljeno je pedeset kako ih popularno zovu ‘buba’, na temelju prvog snimka, dakle za ono što je najnužnije kako bi se osigurao nesmetan prolaz djece na putu prema školi ali i svih drugih pješaka. Za to smo izdvojili 14 tisuća kuna, uključujući PDV i postavljanje.
Narednih dana nakon rebalansa proračuna, nakon što vidimo kakva je situacija sa gradskim financijama, namjeravamo naručiti još jedan određeni broj fizičkih prepreka za ostale lokacije u Drnišu gdje treba omogućiti siguran prolaz pješacima”, kazao je gradonačelnik Begonja.

U Drnišu postoji još niz lokacija gdje treba osigurati nesmetan prolazak pješaka, stoga Radio Drniš i dalje će nastaviti ukazivati na problem.
Na suradnju pozivamo i slušatelje/čitatelje, možete se javiti na mail redakcija@radiodrnis.hr 

nogostup-kralja-zvonimira-1

nogostup-kralja-zvonimira-2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian