U Šibensko-kninskoj županiji od ponedjeljka dio učenika prelazi na online nastavu

- 18. ožujka 2021.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 82 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije.

Trenutno su 252 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 24 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1469 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 226 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Zbog nastavka rasta broja novooboljelih i danas se sastao uži sastav Stožera civilne zaštite ŠKŽ te je donesena Preporuka za održavanje nastave po kombiniranom modelu u razdoblju od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine.

Ravnateljima osnovnoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 22. ožujka – 01. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za djecu od 5-8. razreda.

Ravnateljima srednjoškolskih obrazovnih ustanova preporuča se u razdoblju od 22. ožujka – 01. travnja 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu „C“ (nastava na daljinu) za sve razrede srednjih škola, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koja bi se provodila prema Modelu „A“ (nastava u školi).

Iz Stožera su priopćili kako iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo proizlazi da je nastava na daljinu (online) za pojedine dobne skupine prihvatljiv način održavanja nastave budući da je veliki broj učenika i djelatnika u izolaciji ili samoizolaciji. Prelaskom na model ”C” pojedinih razreda smanjila bi se dnevna putovanja javnim prijevozom, a time i gužve u autobusima.

Na taj način, smatraju u županijskom stožeru,  smanjio bi se i rizik daljnjeg prijenosa bolesti među učenicima i nastavnicima te potencijalno prenošenje bolesti na članove obitelji, čime bi se u konačnici poboljšala ukupna epidemiološka slika u županiji.

Također, Stožer CZ ŠKŽ traži pojačani nadzor provođenja nužnih epidemioloških mjera od strane ovlaštenih službi na području Šibensko-kninske županije.

Načelnik Darko Dukić:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background