U Gradskom muzeju Drniš danas je otvorena izložba “Bus znanja i dalje prometuje”.

- 18. ožujka 2021.

U Gradskom muzeju Drniš danas je otvorena izložba “Bus znanja i dalje prometuje”.

Na izložbi su predstavljeni učenički plakati koji su izrađeni u sklopu projekta “Bus znanja” ostvarenog u suradnji II. i III. Gimnazije Split i Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš. Kroz plakate se provlače matematičke teme koje prikazuju matematiku kao sveprisutnu i zanimljivu.

Viša kustosica u Gradskom muzeju Drniš Antonija Tomić o izložbi je kazala:

 

Plakate su osmislili učenici pod mentorstvom Olge Nerlović, Gabrijele Malenice i Zlate Bilandžije, Sande Ilić, Karmen Šesnić i Sanje Vitaljić, Mije Milun i Anastazije Pažanin. Plakati su bili postavljeni na oglasnom prostoru Prometovih autobusa, oglasno mjesto za potrebe projekta ustupila tvrtka “B1 plakati”. Izmjenjivali su se svaka dva tjedna, a izrađeni su na hrvatskom i engleskom jeziku. Odabrane teme pokazale su kako zanimljivost i primjenjivost matematike ne zastarijeva.
Treba istaknuti da su učenici potpuno samostalno osmišljavali plakate, počevši od ideje pa sve do završnog grafičkog oblikovanja. U grupnom radu razvijali su kreativnost i timski duh, povezivali znanja iz različitih predmeta, te su ideje prenijeli na plakate na svima razumljiv način, ali ne oduzimajući na preciznosti.
Profesorica matematike u splitskoj gimnaziji Sanja Vitaljić:

 

Profesorica matematike u drniškoj srednjoj školi Olga Nerlović, idejna začetnica projekta prilikom otvorenja izložbe nam je kazala:

 

Učenik elektrotehničke škole Ivan Barišić:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian