U Drnišu održana Skupština Obrtničke komore Šibensko kninske županije

- 29. prosinca 2010.

Udruženje obrtnika Drniš po prvi puta je bilo domaćin obrtnicima iz cijele naše županije. Naime, sinoć je u Drnišu održana Skupština Obrtničke komore Šibensko-kninske županije kojoj su uz predstavnike svih pet obrtničkih udruženja nazočili i čelnici Drniša gradonačelnik Ante Dželalija i predsjednik Gradskog vijeća Josip Begonja.

Skup je otvorio predsjednik Obrtničke komore Ante Mihić koji je predstavio proračun i program rada ove krovne županijske obrtničke organizacije za 2011. godinu. Među ostalim naglašeno je kako aktualna kriza posebice pogađa obrtnike, koji su sve više izloženi nelojalnoj konkurenciji te radu na crno. Stoga su i proračunska sredstva za 2011. godinu umanjena 10 do 15 posto u odnosu na ovu godinu.

– 2010. godina obilježena je nizom zatvorenih obrta, dok više od 35 posto obrta nije insolventno, odnosno u blokadi su. Čelnici i županije i gradova moraju shvatiti koliko je situacija ozbiljna potrebno je ostvariti bolju suradnju da obrtništvo proradi. Polovnom 2011. godine očekujem nešto bolju situaciju, kazao je Mihić.

Unatoč tomu, obrtnici su u usvojenom programu rada za narednu godinu najavili niz akcija kojima je osnovna zadaća prezentacija i promocija rada obrtnika s prostora cijele županije. Najavljena su tako sudjelovanja na izložbama i sajmovima koje organizira Županija, ali i organizacija izložbi po svim županijskim udruženjima. Radit će se i na daljnjoj edukaciji obrtnika kroz sudjelovanje na stručnim seminarima i okruglim stolovima. U narednoj godini očekuje se poboljšanje rada županijskih udruženja i sekcija, te bolja suradnja s lokalnom i županijskom vlašću.

Okupljenima obrtnicima na Skupštini Županske obrtničke komore prigodno su se obratili gradonačelnik Dželalija i predsjednik vijeća Begonja, koji su obećali bolju suradnju s Udruženjem obrtnika Drniš i rješavanje prioritetnih problema drniških obrtnika, te im zaželjeli pune uspjeha u radu u novoj godini.

Na nedavnom skupu Udruženje obrtnika Drniš, prilikom usvajanja proračuna i programa rada za sljedeću godinu, istaknuto je kako očekuju poboljšanje suradnje s lokalnom i županijskom vlašću a jedan od središnjih zaključaka im je da gradska vlast Drniša zaštiti ovdašnje obrtnike od sve istaknutijeg rada na crno i nelojalne konkurencije. Drniški obrtnici očekuju u 2011. godini i žurno rješavanje pitanja stočnog pazara, zapuštenih gradskih poslovnih prostora i parkirališta za autoprijevoznike.

nocna_bozicna_panorama


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian