Na starom deponiju u Trbounju odbačeno pola tone kruha!

- 10. siječnja 2011.

U vrijeme krize i neimaštine, kada pučke kuhinje i u našoj županije hrane sve veći broj gladnih usta, nezapamćeni događaj gotovo incident dogodio se u drniškom kraju, preciznije na području Trbounja. Na bivši deponij građevinskog otpada u crnim vrećama za smeće odbačeno je prije par dana prema procjenama više od pola tone kruha, odnosno peciva, pogača i štruca.

Uznemireni mještani Trobounja javili su se danas i u Redakciju Radio Drniša a na dojavu građana nekadašnji deponij obišao je komunalni redar Grada Drniša Ivica Pamuković. On nam je kazao kako se procjenjuje da je riječ o čak 600 kilograma kruha a na osnovu proizvoda, te oblika štruca pokušat će se utvrditi o kojoj je pekarnici odnosno proizvođaču riječ, kako bi se došlo i do osobe koja je počinila nezapamćeno djelo. Pamuković je istaknuo da iako nije riječ o opasnom otpadu o incidentu su obaviješteni i Sanitarna inspekcija u Drnišu kao i Inspekcija zaštite okoliša u Šibeniku, i dodao kako će Grad Drniš o svom trošku ukloniti odbačeni stari kruh, koji je, ukoliko je riječ o pekarnici nesavjesni vlasnik svakako prvo mogao donirati pučkim kuhinjama a ako ne njima onda farmama koje su ga mogla iskoristiti kao hranu za domaće životinje.

Bacanje hrane vjernici smatraju teškim grijehom pred Bogom a posebno kruha, što je drže mnogi i pokazatelj moralnog stanja ljudi.

kruh_radio


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian