Drniška Gradina u novom ruhu

- 28. prosinca 2010.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Drniša prezentiran je projekt “Novo svjetlo Drniša – Drniška Gradina 2011.”. Riječ je o projektu osvjetljenja spomenika kulture po kojemu je Drniš prepoznatljiv. Sveukupno je postavljeno 14 rasvjetnih tijela, devet oko vanjskih zidova te pet unutar kule. Gradina će biti osvjetljena tijekom cijele godine.

Brojnim okupljenima projekt je predstavila direktorica ureda Ana Lokas koja je naglasila kako je cilj obogaćivanje turističke ponude drniškog kraja, očuvanje etnološkog i povijesnog nasljeđa, poticanje dodatnih programa te povećanje broja dolazaka posjetitelja u drniški kraj na izlete.

Okupljeni gospodarstvenici, direktori drniških tvrtki, gradski vijećnici i čelnici nakon press konferencije zajedno s novinarima autobusom su otišli do vidikovca na Moseću a novu rasvjetu drniške Gradine upalio je gradonačelnik Ante Dželalija.

Osim novog osvjetljenja Turistička zajednica Drniša realizirala je ove godine i projekt postavljanja dvojezičnih turističkih info-ploča uz Gradinu te uz starokršćansku baziliku u Trbounju. Postavljeno je i pet novih klupa za sjedenje te koševa za otpatke. Popravljen je dio zidina. U suradnji s Gradskim muzejom Drniš, do realizacije ovog projekta vrijednog oko 100 tisuće kuna došlo je uz financijsku podršku Grada Drniša, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Županije šibensko-kninske.

Drniški TZ ovih dana slavi svoj prvi rođendan.

– U proteklih godinu dana obavljena je katalogizacija turističke ponude drniškog kraja, uređen je sustav prijave/odjave gostiju. Drniš je predstavljen u Rovinju i Sloveniji, a pojedini projekti prijavljeni su za sufinanciranje iz EU fodova, IPA IIIc. Ove godine zahvaljujući TZ-u najmlađi Drnišani iz Dječjeg vrtića sudjelovali su u Akciji HTZ-a “Volim Hrvatsku”, po gradu je postavljena smeđa turistička signalizacija te u rad puštena dvojezična internet stranica www.tz-drnis.hr, projekt “Novo svjetlo Drniša” samo je kruna intenzivog rada u godini iza nas, kazala je direktorica Ana Lokas.

gradina_osvjetljenje_radio_2

gradina_osvjetljenje_radio_1


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background