Petropoljci donijeli proračun za 2011. godinu

- 22. prosinca 2010.

Vijeće Općine Ružić većinom glasova izglasalo je proračun za 2011. godinu u iznosu od 4 milijuna i 184 tisuće kuna. Oporba u općinskom vijeću koju čine tri vijećnika HDZ-a te dva Nezavisna bili su protiv dok je ZA proračun glasovalo šest vijećnika vladajuće pravaško seljačke koalicije. Općinska oporba imala je i šest amandmana koji su svi odbijeni.

Iz proračuna izdvajamo kako je 400 tisuća kuna osigurano za izgradnju Dječjeg vrtića u Gradcu, a 10 posto ukupnih proračunskih sredstava odlazi na školstvo jer Općina primjerice sufinancira i nabavku školskih knjiga, i prijevoz učenika putnika te stipendira studente.

Za sljedeću godinu planira se i sanacija divljih deponija i odlagališta za što je u petropoljskoj blagajni osigurano 400 tisuća kuna a pomoć je obećao i Fond za zaštitu okoliša sa milijun kuna. Planirana su i sredstva za izgradnju vodovoda za Kljake te također i 325 tisuća kuna za održavanje nerazvrstanih cesta a isto toliko očekuje se i od Ministarstva regionalnog razvoja.

90 tisuća kuna bit će utrošeno za kupnju autocisterne zapremnine 7 i pol tisuća litara za DVD Općine Ružić dok će sa 500 tisuća kuna nabavku tog vozila pomoći i Vatrogasna zajednica Šibensko kninske županije. Na taj način pomoći će se dostava vode onim naseljima koja još uvijek nemaju vodoopskrbu. U proračunu je i stavka kojom će se pomoći uređenje okoliša Crkve Hrvatskih Mučenika u Čavoglavama odnosno izgradnja nogostupa i uređenje prilaza crkvi.

– O svemu se vodilo računa i o udrugama u kulturi, sportu te o socijalnom programu, kazao nam je Milan Buzov, predsjednik Općinskog vijeća.

opcina ruzic


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background