Posljednji pozdrav: Sa izvora Čikole otišao nam je Boškan …

- 8. ožujka 2022.

Božo Matić Boškan, jedan od  osnivača Etno udruge Petrovo Polje, preminuo je u 81. godini života – izvijestili su iz udruge.

– ‘Otišao je jedan od nas, kako bolno zvuči ta činjenica. Bio je jedan od osnivača Etno Udruge Petrovo Polje. Za njega ništa nije bilo nemoguće, toliko volje, elana, želje u čovjeku koji je imao poprilično godina. Bio je primjer mlađima, ako Boškan može, onda svatko može. Vladao je pozornicom kao da je za to učio škole. Njegov glas dok je pjevao naše pjesme tako čuvajući tradiciju sigurno će dugo odzvanjati u našim ušima. Putovao je, bez obzira koliko kilometara treba, da bi ponosno predstavio našu tradiciju, pjesme, nošnju, običaje. Ništa mu nije bilo teško i kada treba obući nošnju sve druge obveze bi otišle u drugi plan. Bio je čovjek koji je neizmjerno cijenio i poštivao tradiciju. Bio je čovjek kojeg ćemo pamtiti dokle god živimo i zahvaljivati mu se na njegovom doprinosu u Etno Udruzi Petrovo Polje. Teško je napisati bio je, teško je shvatiti da je otišao jedan od nas. Pivaj Boškane u nebeskim visinama’, oprostili su se o njega njegovi Petropoljci.

Uvijek je Boškan bio raspoložen za suradnju, za priču o običajima i tradiciji. Pažljivo je njegovao ono naše iskonsko, zračio dobrotom. Gostovao je nebrojeno puta u emisijama Radio Drniša, kao i na našim manifestacijama. S tugom smo primili vijest o njegovom odlasku. Počivaj u miru dragi Boškane i doviđenja.

Posljednji ispraćaj bit će danas  8. ožujka na mjesnom groblju Sv. Ilije-Kljaci. Pogrebna povorka polazi ispred mrtvačnice na groblju u 15 sati.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian