Mladi iz Promine i Murtera neformalnim metodama učili su o osmišljavanju i provođenju vlastitih projekata

- 8. ožujka 2022.

Prvi vikend u ožujku bio je rezerviran za provedbu prvog od dva vikend seminara u sklopu projekta eMUlzija uloga mladih u lokalnoj zajednici sufinanciranog iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji se održavao u Promini.
Vikend seminar bio je zamišljen kao neformalna edukacija desetero mladih u dobi od 15 do 20 godina sa područja dvije općine; Murter-Kornati i Promina. Tako su se tijekom petka, subote i nedjelje mladi uveli u svijet projekata; bavili su se pitanjima što uopće jest projekt, kako projektno razmišljati, kako prepoznati prilike za projekt u svojoj lokalnoj zajednici i na koncu kako osmisliti vlastiti projekt za koji postoji određeni budžet.

Prije osmišljavanja vlastitih projekata koji će biti od vrijednosti za ove dvije lokalne zajednice, a koje će pokrenuti upravo spomenuti mladi uz stručnu pomoć i podršku partnera na projektu; naše Argonauta, Općine Murter-Kornati i Promina te Matice hrvatske u Murteru, posjetili su i Eko kampus Krka u Puljanima kako bi na živom primjeru mladi dobili uvid što se projektima može
postići i ostvariti.

Vikend seminar završen je u nedjelju, 6. ožujka u popodnevnim satima, a kao rezultat rada dobiveni su obrisi dva projekta koje će dalje definirati i raspisivati na drugom vikend seminaru koji će se sa istim mladima održati u lipnju u Murteru.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background