Oklajski Dom za starije i nemoćne proslavio prvi rođendan

- 23. studenoga 2011.

Dom za starije i nemoćne osobe u Oklaju obilježio je prvu godišnjicu svoga rada.

Prve korisnike Oklajski dom primio je koncem srpnja 2010. godine. Trenutno je smješteno 86 štićenika, pretežno s područja Šibensko-kninske i Splitsko dalmatinske županije. Povodom prvog rođendana upriličen je stručni skup na temu poboljšanja uvjeta rada, nakon čega je održan i zabavni program u kojem su nastupili drniški Tamburaški orkestar Krste Odaka, dječja folklorna skupina KUD “Promina” iz Oklaja i drniški pjesnici. Održana su i natjecanja u društvenim igrama štićenika domova za starije iz Oklaja, Knina i Šibenika.

Ravnateljica Senka Knežević ovom prigodom kazala je kako je cilj da ustanova postane mjestom koje će ispuniti očekivanja ne samo onih koji su tu našli ili će naći radno mjesto ili svoj novi dom, već i šireg zavičaja koji je dugo čekao da dom proradi i opravda ono što je u njega uloženo.

– “Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ukazano nam povjerenje ne iznevjerimo. Zato ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svima, počevši od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kao osnivača koji osigurava potrebna sredstva do pojedinaca kojih je previše da bi ih sve poimenično naveli, koji su na bilo koji način pridonijeli da se naš Dom otvori i učini prve korake. Jer sad je na nama da učinimo ostalo, da ustanovu postavimo na čvrste noge da stasa i dođe u punu snagu kako bi svojim korisnicima pružio najviše što može. Ovom prilikom iskreno zahvaljujemo svima koji su svojim dolaskom uveličali našu proslavu, među kojima predstavnicima županije bez čije pomoći Dom možda još uvijek ne bi bio u funkciji, županu Šibensko-kninske županije Goranu Pauku, saborskom zastupniku Anti Kulušiću, biskupu Anti Ivasu koji je Dom blagoslovio i svojim toplim, produhovljenim riječima upućenim svim starima, nemoćnima i potrebitima dirnuo srca ne samo naših korisnika, nego svih nazočnih, te i Tomislavu Niniću, privremenom ravnatelju Doma koji je snosio teret početka njegova rada, kazala je ravnateljica Knežević.

Dom u Oklaju poznat je po tome koliko se dugo gradio, od kamena temeljca do stavljanja u funkciju Doma proteklo punih 12 godina, dok je u samu gradnju i opremanje objekta potrošeno dvadesetak milijuna kuna. O korisnicima Doma brine 31 zaposleni. Štićenici imaju tri obroka dnevno, pomoć socijalne radnice, 24-satnu medicinsku uslugu, a važno je napomenuti da se u susjednoj zgradi nalazi Dom zdravlja i ambulanta. Cijena smještaja u oklajskom Domu je od 2800 do 3500 kuna mjesečno. Ovisno o tome je li osoba pokretna ili nepokretna te je li smještena u jednokrevetnoj, dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi.

Ravnateljica Knežević na proslavi je zahvalila i na svesrdnoj pomoći ravnateljima i stručnim radnicima Doma za starije i nemoćne osobe Knin, Cvjetnog doma u Šibeniku i Centra za rehabilitaciju Vrlika koji su nam pri ruci uvijek kad nam zatreba, ravnatelju Doma zdravlja Drniš i voditeljici službe Hitne pomoći u Drnišu bez kojih bi naša ustanova teško mogla funkcionirati, fra Krešimiru Mikeliću, Caritasu Šibenske biskupije, Domu zdravlja Knin, Crvenom križu Knin koji ih je opskrbio mnogim neophodnim potrepštinama, kao i predstavnicima Općine Promina.

Dom_Oklaj_

dom_oklaj_2

dom_oklaj_3


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian