KK Zlatorog Laško Slovenija pobjednik turnira “Dragan Županović – Drniš 2011.”

- 25. studenoga 2011.

Košarkaški klub Zlatorog Laško iz Slovenije osvajač je međunarodnog juniorskog memorijalnog turnira “Dragan Županović Drniš – 2011”.

Mladi igrači iz Slovenije u finalu su bili bolji od juniora Širokog iz Bosne i Hercegovine i pobijedili rezultatom 87:78.

U utakmici za treće mjesto Split je rezultatom 83:69 pobijedio Cedevitu, dok je peto mjesto pripalo juniorima DOŠK-a, koji su bili bolji od Jolly-a i slavili rezultatom 89:87.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Rok Gominšek iz ekipe Zlatorog Laško, dok je najbolji strijelac igrač Jolly-a Tomislav Gabrić, koji je u dvije utakmice postigao 98 koševa.

Pehare je najboljima uručio gradonačelnik Drniša Ante Dželalija, a plakete predsjednik K.K. DOŠK-a Milovan Kević.

Riječ je o prvom poslijeratnom izdanju memorijalnog turnira koji se održao u čast Dragana Županovića, košarkaškog zanesenjaka, igrača, trenera, suca, delegata i sportskog dužnosnika te prvog predsjednika KK Partizan Drniš. Bio je osnovni pokretač i organizator cjelokupnog djelovanja kluba. Prometna nesreća u kojoj je 1978. tragično stradao Dragan Županović, bila je veliki gubitak ne samo za klub, nego i za grad koji je ovaj košarkaški zanesenjak učinio jednim od centara košarke na ovim prostorima.

– Prije rata igrao se jaki međunarodni seniorski turnir a sada nam je cilj nastaviti tradiciju održavanja turnira sa juniorima. Zadovoljni smo kako je sve proteklo i nadamo se jakom turniru i dogodine, kazala je tajnica KK DOŠK-a Iva Jelčić.

Turnir je organizirao košarkaški klub DOŠK, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Grada Drniša.

dosk1

dosk2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background