Održana 3. Radio pijaca

- 16. kolovoza 2011.

Noćni sajam Radio Drniša i ove godine privukao je brojne izlagače i posjetitelje na drnišku gradsku tržnicu.

“Radio pijaca” zamišljena prije dvije godine kao sajam običaja i tradicije drniškog kraja s namjerom da u grad vrati čari kupovanja i druženja na starinski način i one nekadašnje   drniške pazarne dane koji danas žive samo u pričama starijih Drnišana.

Ove godine na noćnom sajmu predstavilo se više od 30 izlagača eko-etno proizvoda, suvenira, kulturno umjetničkih udruga i udruga koje se bave očuvanjem tradicije s cijelog drniškog prostora, te kao posebni gosti šibenski proizvođači suvenira članovi Udruge Bagatin. Po prvi put predstavili su se novoosnovana KUU Sv. Ilija Kljaci, Franjevački svjetovni red Drniš sa svojim proizvodima, med sa skradinskog područja, kao i par novih drniških proizvođača suvenira.

Teško je između velike ponude i brojnih izlagača izdvojiti najupečatljivije, ali neki se ipak uspijevaju istaknuti. Jedni svojim eko proizvodima, drugi upečatljivim drniškim suvenirima, treći pjesmom i samom prezentacijom ……

A najbolju prezentaciju imali su Pakovčani. Mjesni odbor Pakovo Selo i SKUD “Sloga” koji su po prvi put sudjelovali na “Radio pijaci” ponudili su sve proizvode što se danas proizvode u pogonima i obiteljskim gospodarstvima u tom mjestu.

Kažu da su jedino selo koje samo sebe hrani. Nekad je tamo bio samo kamenolom za eksploataciju čuvenog pakovačkog rozalita a danas imaju mini siranu, dvije pršutane, etno –selo, farmu koka, šampiona u proizvodnji sira iz mišine, brojne OPG-e  …

Sve proizvode posjetitelji na “Radio pijaci” mogli su kupiti ali i kušati.

Pakovčani su u dvije velike tave non-stop od 21 do 24 sata pripremali kajganu od kapule, pancete, pršuta i jaja te besplatno nudili pa je razumljivo da je na njihovom štandu bila najveća gužva. Besplatno su posjetitelji mogli kušati i pakovački pršut, sir i vino.

Za kraj dodajmo da svi koji su po treći put pohodili “Radio pijacu”, potvrđuju da zanimljiviji od bogatih i lijepo uređenih polica velikih trgovačkih centara, mogu biti samo šareni štandovi i široki osmijesi prodavača čega je bilo na pretek na ovom našem sajmu.

Oni koji nisu mogli doći sve su mogli pratiti u izravno trosatnom programu Radio Drniša.

Dojmove i reportažne zapise sa “Radio pijace 2011.”  čut će te u nekoliko posebnih emisija koje ćemo na 89 Mhz emitirat na tu temu a kako je bilo možete vidjeti i u našoj foto galeriji.

 

pijaca_2011_-_1

pijaca_2011_-_2

pijaca_2011_-_3

pijaca_2011_-_4


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background