DAN GRADA DRNIŠA I BLAGDAN SVECA ZAŠTITNIKA SV. ROKA

- 15. kolovoza 2011.

Drnišani sutra slave blagdan svog patrona svetog Roka i Dan Grada.

Proslava će započeti u 9.00h polaganjem vijenaca podno središnjeg križa palim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata kod Župne crkve Gospe od Ružarija.

Uslijedit će svečano misno slavlje sa procesijom gradskim ulicama, u kojoj će kip sveca zaštitnika svetog Roka biti nošen od crkvice Svetog Roka do župne crkve Gospe od Ružarija. Koncelebrirano misno slavlje predvodit će fra Ante Vukušić župnik Dubrave kod Šibenika.

Drniška Župa Gospe od Ružarija, ove godine upriličila je trodnevnicu svetom Roku, zaštitniku grada Drniša.

Danas zadnji dan trodnevnice, sv. misa je u kapelici sv. Roka u 19h.

Poslije svake mise u trodnevnici je pobožnost sv. Roku, molitva za taj dan i litanije sv. Roku. Mogućnost za sv. ispovijed je prije sv. mise. Trodnevnicu predvodi župski vikar fra Mario Radman.

Sv. mise sutra ujutro na sv. Roka su: u 7, 8, i 9 sati. Večernja sv. misa i blagoslov djece je u 19h kod kapelice sv. Roka.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Drniša najavljena je sutra za 18 sati.

Tom prilikom bit će podijeljena priznanja ovogodišnjim laureatima.

Ove godine Nagrada za životno djelo Grada Drniša dodjeli maestru Petru Škarici za izniman doprinos u vođenju Gradskog puhačkog orkestra Drniš, te očuvanju zavičajne baštine Grada Drniša.

U godini kad slavi 20-tu obljetnicu osnutka Nagradu Grada Drniša dobila je 142. brigada HV, za ukupan doprinos u Domovinskom ratu ,a osobito doprinos na drniškom području. Ove godine bit će dodijeljena i jedna skupna Nagrada Grada Drniša i to veteranima drniškog vatrogastva, Stremilu Mihaljeviću i Anti Zoričiću, za izniman doprinos u stvaranju, očuvanju, te uspješnom dugogodišnjem radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva – Drniš.

Nagrada Grada Drniša dodijeljena je i posthumno fra Julijanu Ramljaku, mučeniku vjere, borcu za pravdu i slobodu hrvatskog naroda, te simbolu žrtava komunističkog režima na području Grada Drniša.

Grb Grada Drniša ove godine pripao je profesoru matematike Mili Brakusu, za ukupan dugogodišnji prosvjetno – pedagoški rad s mladima u drniškoj srednjoj školi Ivana Meštrovića.

Za 18.30 h najavljeno je svečano otkrivanje biste Ivana Meštrovića.

Bista je postavljena na zahtjev drniškog ogranka Matice hrvatske i to u parku preko puta Srednje škole Ivana Meštrovića uz glavnu gradsku prometnicu. Riječ je o već izgrađenom poprsju, radu akademskog kipara Ivana Mirkovića. Naime Gradski muzej Drniš posjeduje gipsani model i odljev toga djela, od prije nekoliko godina odlivenog i ljevaonici Ujević u Zagrebu a na inicijativu Grada Drniša. Cjelokupni trošak postavljanja biste snosio ogranak Matice hrvatske.

Zabavni program na Poljani započinje u 21 sat. Drnišane i njihove goste ove godine zabavljat će klapa Godimenti i sastav Los Caballeorsi.

Odlukom gradonačelnika Drniša radno vrijeme ugostiteljskih objekata je od 4 sata ujutro, odnosno mogu raditi dva sata duže nego uobičajeno.

roko_radio_9


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian