Govor mržnje na turniru u Drnišu

- 12. kolovoza 2011.

Nakon fizičkog nasilja na malonogometnom turniru “Sv. Roko Drniš 2011.” sinoć se dogodilo i verbalno nasilje.

Igrači i simpatizeri ekipe, koja je na turniru sudjelovala pod nazivom “Torcida Drniš”, izvrijeđali su organizatore, igrače, suce i gledatelje. Petnaestak njih na sudionike turnira obrušili su se nazivajući ih pogrdnim imenima te izvikujući uvrede na nacionalnoj osnovi.

Riječ je o ekipi koju je Disciplinska komisija NK DOŠK-a, organizatora Malonogometnog turnira “Sv. Roko Drniš 2011-te”, jednoglasnom odlukom u srijedu diskvalificirala iz daljnjeg natjecanja zbog fizičkog sukoba koji je izbio u utorak navečer tijekom utakmice “Torcida Drniš” i “Siverić” , a u kojoj su glavni akteri bili igrači ekipe “Torcida Drniš”.

Cijeli događaj prijavljen je policiji od koje doznajemo 25-godišnjak iz Siverića uslijed sukoba zadobio je lakše tjelesne ozljede. 

Utakmica je prekinuta u 38. minuti kod rezultata 1:1. Sukobu su navodno prethodile upitne sudačke odluke. Disciplinska komisija susret je registrirala 3:0 u korist ekipe Siverića.

Turnir je naime prijavljen HNS-u po čijim se propozicijama odigrava. 

NA TURNIRU I INTERVENTNA POLICIJA

S obzirom na sigurnosnu procjenu utakmice te da je policija očekivala nerede sinoć su na igralištu za male sportove na Podvornici bili i interventni policajci, radi održavanja reda i mira.

Kako doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave Šibensko kninske Marice Kosor protiv tri mlađe osobe koje su od ranije već poznate policiji a koje su glavni akteri cijelog incidenta, danas će biti provedena prekršajna obrada.

Protiv njih bit će podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian