OVE SUBOTE 3. RADIO PIJACA U ORGANIZACIJI RADIO POSTAJE DRNIŠ

- 9. kolovoza 2011.

Radio Drniš i ove je godine organizator atraktivnog noćnog sajma pod nazivom “Radio pijaca” što se održava u subotu 13. kolovoza 2011. godine od 21 sati.

Organiziran prvi put prije dvije godine s namjerom da pokrene zaboravljena drniška kulturno socijalna zbivanja, ali i promovira ovaj turistički privlačan kraj s iznimnim potencijalima, sajam je postao nezaobilazna drniška manifestacija u susret proslavi Dana grada i njegova patrona sv. Roka.

Priča o drniškom sajmu započeta je još u 19. stoljeću iz generacije na generaciju prenosila se do rata, a danas sve više blijedi.

Radio Drniš umjesto bezlične kupovine u sve prisutnijim trgovačkim centrima želi vratiti čari kupovanja i druženja na starinski način. Tako Drnišani i njihovi gosti na “Radio pijaci 2011.” moći će vidjeti kako se nekad živjelo, radilo i zabavljalo. Uz brojne izlagače, kulturno – umjetnički program, demonstracije starih zanata i običaja, nudi se druženje, plesanje, pjevanje, kupovanje i degustacija domaćih proizvoda.

Ove godine na noćnom sajmu bit će predstavljeno više od 30 izlagača eko – etno proizvoda, suvenira, kulturno umjetničkih udruga i udruga koje se bave očuvanjem tradicije s cijelog drniškog prostora, te uz dosadašnje goste Slavonce – Baranjce, te Kninjane po prvi put dolazi i desetak šibenskih proizvođača suvenira.

“Radio pijaca” plijeni veliku pozornost posjetitelja, kojima se pripremaju i dodatna iznenađenja. Posebnost cijele manifestacije je i to što je to jedini drniški događaj koji se u cijelosti s gradske tržnice od 21 do 24 sata izravno prenosi na Radio Drnišu na 89 MHz.

Na koncu istaknimo kako dvije godine za redom u konkurenciji među 150 lokalnih radija na Danima elektroničkih medija u Trogiru i Rovinju, ovaj projekt Radio Drniša nagrađen je godišnjom nagradom HURIN-a za najbolji događaj u Hrvatskoj u 2009. godini i u 2010. godini u organizaciji lokalne radijske postaje, te je uvršten i u prvi drniški turistički vodič.


radio_pijaca_radio


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian