NP Krka kulturnim projektima oživljava gornji tok rijeke Krke

- 9. kolovoza 2011.

duhovna_mauzolej_

Javna ustanova Nacionalni park Krka ovog ljeta osmislila je dva programa kojima je svrha oživiti zaleđe županije, te proširiti turističku ponudu uz gornji tok rijeke Krke.

Riječ je o glazbenoj manifestaciji ‘Glazba uz Krku’ i povijesno – kulturnoj manifestaciji ‘Burnumske ide’.

U suradnji s izvođačima: tenorom Hridom Matićem, sopranisticom Martinom Klarić, mezzosopranisticom Nerom Gojanović Kljajić, te pijanisticom Gordanom Pavić, od 3. do 12. kolovoza Krkom nizvodno pripremljeno je niz koncerta raspršenih od Knina, preko Otavica do Visovca i Drniša. Sutra u 20 sati je koncert na visovačkim Stinicama. Nacionalni park Krka organizirao je za sve zainteresirane besplatni prijevoz autobusom od Drniša do Stinica.

Sa autobusnog kolodvora u Drnišu autobus polazi u 19 sati i 45 minuta a vozit će na relaciji Drniš – Kaočine – Ključ – Drinovci – Brištani – Stinice.

Završni koncert ‘Od klasike do evergreena’ je 12. kolovoza u Gradskom muzeju Drniš u 21 sat. Koncerti su besplatni.

Nakon završetka manifestacije  ‘Glazba uz Krku’ već u  subotu 13. kolovoza na rimskom lokalitetu Burnum slijedi manifestacija ‘Burnumske ide’.

Riječ je o programu kojeg je Javna ustanova Nacionalni park Krka osmislila u suradnji s kazališnom radionicom Virko pod vodstvom Sergeja Mioča. Oni će u amfiteatru održati predstavu ‘Tri rimska cara’. To su Vespazijan, Trajan i Dioklecijan, a uprizorit će sve što je karakteristično za sva tri cara. Osim toga, priprema se i popratan sadržaj za posjetitelje, koji će imati rimske toge, a na licu mjesta raditi će im se i frizure kakve su se nosile u rimsko doba, dok će 20 –tak sudionika programa bit će odjeveni kao rimski vojnici i dame.  Najavljena je i gastro ponuda toga doba.

‘Ide’ su se u rimsko doba obilježavale na pun mjesec koji će biti u ovu subotu, a druga Burnumska ida bit će organizirana u  rujnu.

Organiziran je besplatan prijevoz za posjetitelje iz Šibenika, Knina i Drniša. Autobus u 18.00  sati polazi iz Šibenika na Poljani, sa stajanjem u Skradinu 18:30 sati, te iz Knina u 18 sati sa stajanjem u Drnišu na autobusnom kolodvoru u 18:30 h.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background