Odluka o laureatima Grada Drniša u 2011. godini

- 3. kolovoza 2011.

gradinaGradsko vijeće Grada Drniša na svojoj 18. sjednici donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Drniša u 2011. godini. Gradski vijećnici jednoglasno su usvojili prijedlog Komisije za izbor i imenovanje i odlučili da se ove godine Nagrada za životno djelo Grada Drniša dodjeli maestru Petru Škarici za izniman doprinos u vođenju Gradskog puhačkog orkestra Drniš, te očuvanju zavičajne baštine Grada Drniša.

U godini kad slavi 20-tu obljetnicu osnutka Nagradu Grada Drniša dobila je 142. brigada HV, za ukupan doprinos u Domovinskom ratu ,a osobito doprinos na drniškom području. Ove godine bit će dodijeljena i jedna skupna Nagrada Grada Drniša i to veteranima drniškog vatrogastva, Stremilu Mihaljeviću i Anti Zoričiću, za izniman doprinos u stvaranju, očuvanju, te uspješnom dugogodišnjem radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva – Drniš.

Nagrada Grada Drniša dodijeljena je i posthumno fra Julijanu Ramljaku, mučeniku vjere, borcu za pravdu i slobodu hrvatskog naroda, te simbolu žrtava komunističkog režima na području Grada Drniša.

Grb Grada Drniša ove godine pripao je profesoru matematike Mili Brakusu, za ukupan dugogodišnji prosvjetno – pedagoški rad s mladima u drniškoj srednjoj školi Ivana Meštrovića.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća prigodom obilježavanja 16. kolovoza Dana grada i blagdan sv.Roka.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian