Odazivom na tribinu Drnišani potvrdili kako ‘Još Hrvatska nij’ propala!’

- 5. lipnja 2014.

Deveta po redu knjiga novinara i publicista Ivana Ugrina „Još Hrvatska nij’ propala!” predstavljena je sinoć pred brojnom drniškom publikom u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš. O sabranim kolumnama Ivana Ugrina, koje su objavljivane u Spektru, subotnjem političkom prilogu Slobodne Dalmacije od početka 2011. do konca 2012. godine govorili su uz autora , slikar Josip Botteri Dini , novinar Joško Čelan i pjesnik Miljenko Galić .

Foto: Radio Drniš

Ugrinove kolumne nastale u formi određene razmjene mišljenja s kolegom Dankom Plevnikom, s lijeve i desne strane u ideološkom smislu. Joško Čelan nekadašnji novinar Slobodne Dalmacije,predstavljajući knjigu kazao je kako podlistak Spektar predstavlja najborbenije ljevičarski, nerijetko i jugo-nacionalistički dio tog dnevnog lista.

” Naime, neka nedovoljno poznata sila koja određuje sve pa i to kakvi će biti mediji u Hrvatskoj, prije cijelog jednog desetljeća pa i više odredila je da dnevni list u katoličkoj Dalmaciji treba biti upravo takav protuhrvatski i protukatolički pa su danas novinari kao što je Ivan Ugrin izuzetak umjesto da budu pravilo”, kazao je Čelan i dodao da Ivan Ugrin :

{play}audio/josko_celan.mp3{/play}

Ivan Ugrin koji u Slobodnoj Dalmaciji piše od 1993.godine,u svojim kolumnama osvrće se na teme kao što su: obitelj, brak, politika, mediji, piše o hrvatskim braniteljima i Haagu, o pojedinim političarima ali i povijesnim temama koje se neprestano oživljavaju u suvremenom kontekstu poput Tita, Bleiburga, Carle del Ponte. Knjiga donosi 72 komentara koje je slikar Josip Botteri Dini sinoć usporedio sa Svetim pismom kada Isus šalje u svijet 72 apostola da svjedoče njegovu vjeru , istaknuvši:

{play}audio/josip_botteri.mp3{/play}

– “Uvijek sam bio svoj, pisao po savjesti, stajao iza svojih stavova pa sam tako godinama bio i bez teksta i kolumne” kazao je Ivan Ugrin rekavši:

{play}audio/ivan_ugrin.mp3{/play}

„Ne volim novinare koji vrijeđanjem promoviraju svoje vlastite ideje, koji novine koriste kako bi liječili svoje frustracije. Time nam svima spuštaju kredibilitet i dovode nas u situaciju da moramo pravdati svoju profesiju. Vremena su teška i moramo ustrajati na tome da sačuvamo domoljublje, vjeru, tradiciju i kulturu” – kazao je na sinoćnjoj promociji knjige „Još Hrvatska nij’ propala „ autor Ivan Ugrin.

U glazbenom dijelu programa koji se odvijao u prostoru drniške ispostave NP Krka nastupio je Gradski zbor Neuma.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background