Molitveno-meditativno trodnevlje u susret Gospi od Anđela

- 29. srpnja 2015.

Foto: Arhiva

Od sutra 30. srpnja pa do 1. kolovoza u susret svetkovini Gospe od Anđela u crkvi Gospe od Milosti na Visovcu, održavaju se tradicionalne Visovačke vespere. Molitveno-meditativno trodnevlje s programom u kojem sudjeluju uz franjevce i časne sestre Franjevke od Bezgrješne, te drugi izvođači započinje od 18.30 sati s misom u 19 sati . Za vjernike osiguran je autobus iz Drniša do Stinica polazak je u 17.30 sati sa autobusnog kolodvora.

Na samu svetkovinu Gospe od Anđela, u nedjelju 2. kolovoza, kada se očekuje oko 10 000 hodočasnika prva misa zornica u crkvi je u 6.30 sati, potom slijede još dvije do središnje u 10.30 sati, predvodi je šibenski biskup msg. Ante Ivas. Na svečanoj misi pjevat će zbor crkve Gospe od Zdravlja iz Splita. Popodne su mise u 17 i 19 sati, dok 18 sati je grkokatolička liturgija koju predvodi velečasni Milan Stipić. Ove godine neće biti misa u 9.30 i 16 sati, kazao je za Radio Drniš visovački gvardijan fra Mate Gverić.

Za dolazak i odlazak hodočasnika franjevci i Nacionalni park Krka kao i ranijih godina osiguravaju besplatni prijevoz brodom s obje strane otoka. Prvi plove od 6 ujutro, a posljednji se s Visovca vraća iza večernje mise. Osobnim automobilima može se doći do vrha Visovačke brine gdje je osiguran parking, a dalje do Stinica odnosno do pristaništa za brodove voze autobusi.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background