Mile Maleš i Ivica Kranjac pobjednici drniškog Martinja

- 13. studenoga 2012.

Mile Maleš iz Mirlović Zagore u kategoriji bijelih vina i Ivica Kranjac iz Kadine Glavice u kategoriji crnih vina, pobjednici su sinoćnjeg drniškog Martinja.
U kategoriji bijelih vina drugo mjesto pripalo je Josi Skelinu s Miljevaca dok treće mjesto osvojio je Ivica Džapo iz Oklaja.
U kategoriji crnih drugo mjesto osvojio je Rajko Žulj iz Oklaja a treće mjesto zauzeo je Željko Ramljak iz Siverića.
Mlada vina drniških vinara ocjenjivali su enolozi iz Šibenika, Splita i Zadra a predsjednik stručne komisije bio je Mario Tomić – viši stručni savjetnik Hrvatske gospodarske komore koji je posebno istaknuo i pohvalio kvalitetu ovogodišnjih bijelih vina.
– “Naš trud, ljubav prema vinu, želja za što boljom kvalitetom, isplati se, bez obzira na loše dane. Jedina tajna je higijena. Strogo vođenje računa o određenim parametrima, u berbi se strogo treba voditi računa koje su kiseline, koji šećeri, pH, samo na taj način možete doći do vrhunskog konačnog proizvoda”, kazao je Maleš koji se natjecao sa sortom sivi pinot. 
– “Konkurencija je bila jaka, natjecalo se puno mladih vina iz drniškog kraja, pa je time i ponos zbog pobjede veći. Trud je nagrađen, ja sam zadovoljan. Vinograd zahtjeva puno truda i rada kroz gotovo cijelu godinu da bi na kraju dobio nagradu treba mu posvetiti punu pažnju”, kazao je Kranjac. Pobjedničko crno vino bilo je od više sorti grožđa. 
Mlada vina krstio je drniški župnik fra Petar Klarić. 
Najboljim vinarima dodijeljene su prigodne nagrade i priznanja a održan je i glazbeni plesno program za koji su bili zaduženi sastav Nas Quatros iz Šibenika i Škola salse ‘Beso’.
Veselica povodom sv. Martina u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš i u suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom komorom održana je u Drnišu devetu godinu zaredom.

najbolje bijelo - Mile Maleš

najbolje crno - Ivica Kranjac


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian