I branitelji iz Drniša na mirnom skupu podrške generalima u Haagu

- 13. studenoga 2012.

Braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata u petak 16. studenoga na Šibenskom mostu organiziraju mirni skup podrške hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, prilikom izricanja presude u Haagu.
Toga će dana, Žalbeno vijeće suda u Haagu objaviti drugostupanjsku i konačnu presudu Gotovini i Markaču, koji su presudom od prije godinu i pol osuđeni na 24, odnosno na 18 godina zatvora.
Predstavnici braniteljskih udruga na današnjoj konferenciji za novinare kazali su kako nikada nije trebalo ni doći do suđenja sudionicima Domovinskog rata te su izrazili nadu da će u petak Haški sud generalima izreći oslobađajuću presudu.
Na skup na Šibenskom mostu udruge pozivaju sve branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata, kao i sve dobronamjerne građane, uz jasnu poruku da političari nisu dobrodošli.
Udruga 142. brigade iz Drniša za skup na Šibenskom mostu organizira besplatni autobus, sa polaskom u 08.00 sati sa drniškog autobusnog kolodvora.

Ujedno iz Udruge 142. drniške brigade pozivaju sve branitelje i vjernike da večer uoči izricanja presude hrvatskim generalima u Haagu u četvrtak, 15. studenog, dođu na svetu misu i molitvu za pravednu presudu koja će se održati u crkvi svetog Ante u Drnišu sa početkom u 18 sati.
Nakon mise bit će i euharistijsko klanjanje za Domovinu.

Sve vjernike na post i molitvu za pravednu presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pozvali su i drniške župe Gospe od Ružarija.
Počevši od nedjelje 11. studenoga, do dana donošenja presude do petka 16. studenoga, za pravednu presudu hrvatskim generalima moli se na svim misnim slavljima, poručio je župnik fra Petar Klarić.

Na istoj svetoj misi drniški branitelji molitvu će uputiti za sve žrtve Domovinskog rata povodom 21. obljetnice pada Grada Vukovara.

markac-gotovina

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background