Josip Begonja

- 17. prosinca 2014.

Foto: Tome

Konac godine je vrijeme sumiranja rezultata i krojenja novih proračuna. Novi proračun Grada Drniša u 2015. godinu iznosi 32 milijuna i 900 tisuća kuna. Koliko je realno ostvarenje ovolikog proračuna za 2015. godini, gradonačelnik Josip Begonja gostujući u našem programu je kazao :

{play}audio/josip_begonja_171214_1.mp3{/play}

Gradonačelnik poručuje da neće biti smanjenja plača zaposlenicima gradske uprave i proračunskim korisnicima, niti će se dirati u njihova prava. Povećat će se, kaže, rodiljne naknade, a očekuje i radove na daljnjem komunalnom uređenju grada, kanalizacijskog sustava, završetak radova na vodoopskrbi drniških sela, te drugih infrastrukturnih objekata:

{play}audio/josip_begonja_171214_2.mp3{/play}

Po osnovi izmjena Poreza na dohodak gradska blagajna izgubit će oko 500.000 kuna, a prava slika će se znati za dva do tri mjeseca, kazao je gradonačelnik, te ujedno poručio da Grad mora krenuti i u naplatu nekih svojih prihoda:
{play}audio/josip_begonja_171214_3.mp3{/play}

Vlastiti prihodi iznose oko 21 milijun kuna, od čega se dio sredstva planira izdvojiti i za konstruktivnu sanaciju nekadašnjeg drniškog kina „Zora” gdje se u budućnosti namjerava urediti posjetiteljski centar, te sanaciju autobusnog kolodvora. Cijeli niz projekta očekuje da će se riješiti kroz fondove EU, gdje će grad biti nositelj ili partner . Namjerava se tako uz pomoć europske blagajne riješiti cesta uz siveričku „Jabuku” investicija vrijedna 4 milijuna kuna, kanalizacijski sustav na području Badnja , izgraditi područni vrtić u Drinovcima, Muzej rudarstva u Siveriću, vatrogasni dom u Drnišu,kazao je J. Begonja ali i upozorava da su to zasad smo naši planovi. Na pitanje što je s projektima koji su ranije najavljeni ili započeti ,gradonačelnik odgovara:

{play}audio/josip_begonja_171214_4.mp3{/play}

Gradonačelnik na kraju je kazao, kako vjeruje da je u ovoj 2014. godine napravljeno koliko se je prema financijskim mogućnostima moglo, da mjesta ima za daljnji napredak, a građanima je poručio da će zajedno sa cijelom gradskom upravom nastojat i u 2015.godini učiniti još i više, kako bi Grad Drniš postao mjesto ugodnog življenja.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background