PD Promina prezentirali svoj rad u 2014 godini

- 18. prosinca 2014.

Foto: Nino Matić

Planinarsko društvo Promina sinoć je u prepunoj dvorani Pučkog Otvorenog Učilišta održalo
tradicionalnu godišnju prezentaciju rada. Uz članove PD Promina prezentaciji su prisustvovali gosti i kolege planinari iz Šibenika, Splita i okolnih mjesta kao i brojni Drnišani. Predsjednik PD Promina Tomislav Jerković je istaknuo zadovoljstvo radom i aktivnostima društva u ovoj godini i označio je uspješnom. „Najviše smo se bavili planinarenjem, speleologijom, a također smo jako puno radili na uređenju prostora oko samog planinarskoga doma, a neki članovi su se aktivirali u radu gorske službe spašavanja, a također organizirali smo i planinarsku školu”.

Na samom početku prezentacije, Tomislav Jerković je uručio zahvalnicu Jošku Bukarici, koji je u protekle dvije godine puno pomogao u procesu razminiranja i čišćenja Promine od mina što bi konačno trebalo biti gotovo za dva mjeseca. Time će se olakšati boravak svim planinarima, izletnicima i gostima koji će dolaziti na Prominu, da mogu bezbrižno i bez straha upoznavati sve njene ljepote. Ove su godine drniški planinari svečano obilježili svoj dan otvaranjem staze na vrh Promine, a na planinarski dom na Promini je u suradnji sa Šibenik- Meteom postavljena meteorološka postaja koja će također olakšati boravak svima koji se žele zaputiti na Prominu. Uz nadu za još boljom planinarskom 2015. godinom Jerković isitiče da se nadaju da će pokušati organizirati i izlet i uspon na Alpe, ukoliko to budu mogli financijski pokriti i organizirati, daljnji rad s budućim mladim planinarima kao i još jednu planinarsku školu. PD Promina poseban naglasak želi staviti na rješavanje statusa planinarskog doma na
Promini, što će staviti kao primaran zadatak i cilj u 2015. godini.
Nakon prezentacije održan je i svečani domjenak za sve prisutne, uz najbolje želje svima za Božić i sretnu i uspješnu Novu 2015 godinu.

Foto: Nino Matić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background