Ivana Sučić

- 11. ožujka 2015.

ivana-sucic

Grad Drniš, mogli bi reći, ima jasnu viziju u kojem smjeru treba se razvijati kao prepoznatljiva turistička destinacija. Ambiciozan plan sastoji se od niza manjih i većih projekta koji se realiziraju u suradnji s brojnim partnerima. Trenutno jedan od najvećih kojeg provodi Grad Drniš sa svojim partnerima , ujedno među većim turističkim projektima na prostoru Šibensko-kninske županije, je projekt „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka”. Očekuje se da će značajno doprinijeti razvoju i promociji turističke ponude temeljenoj na izvornosti i atraktivnosti šireg područja uz Nacionalni park, kroz uređenje kulturnih i rekreacijskih lokaliteta na obalama Čikole i Krke, što će dodatno dati vjetar u leđa nositeljima turističkih djelatnosti na ovom prostoru.

Projektom rukovodi projektni tim kojem je na čelu Ivana Sučić, pročelnica gradskog Upravnog odjel za gospodarstvo,financije i društvene djelatnosti.

U projektu koji bi se prema međupartnerskom sporazumu trebao realizirati za 18 mjeseci , odnosno do kraja 2015. godine, svaki partner ima svoju zadaću u realizaciji kroz niza manjih povezanih projekata. Trenutno se očekuju natječaji za uređenje mlinice na Čikoli gdje će biti suvenirnica i staze do drniške Gradine, a na provjeri je i projekt biciklističkih i pješačkih staza na čijim rutama će se rekonstruirati i pet bunara iz turskog doba, kaže pročelnica Sučić:

{play}audio/ivana-sucic-110315-1.mp3{/play}

Slijedi u travnju penjački kamp sa obukom za 50 penjača i postavljanje 40 ruta za slobodno penjanje u kanjonu Čikole ,gdje će se napraviti ruta od 10 km za kanjoninga. U kanjonu najatraktivniji dio za one željene adrenalina bit će postavljanje Zip -Linea sa tri sajle. Najduža sajla je 650 m, najviša točka je 165 metara, a brzina spuštanja od 70 km/h. Na Čikoli će se arheološki istražiti i špilja Štrikinica duga 85 m i Topla duga 250 metara, kazala je Ivana Sušić.

Cijelu ovu godinu priprema se i niz promotivnih akcija na prezentaciji lokaliteta koji će biti u turističkoj ponudi nakon realizacije ovog projekta od redizajna portala drniške Turističke zajednice, izdavanja više kataloga, organizacije Dana otvorenih vrata do trodnevne posjete inozemnih turističkih novinara i agencija. Ivana Sučić najavljuje i obuke onih koji će biti na usluzi posjetiteljima:

{play}audio/ivana-sucic-110315-2.mp3{/play}

Organizirane su u Drnišu i tri radionice za one koji se bave turizmom ili imaju namjeru, kako bi se probudila još uvijek nedovoljna svijest naših ljudi o potencijalima zaleđa za aktivni kulturni turizam, kazala je voditeljica ovog velikog projekta i izdvojila pripremu novih drniških turističkih projekata:

{play}audio/ivana-sucic-110315-3.mp3{/play}

Predviđen je i Centar za posjetitelje u Drnišu, svojevrsni muzej drniškog pršuta, kojeg bi netko u privatnoj inicijativu mogao uzeti u zakup i napraviti kušaonu i prodaju pršuta što danas nedostaje gradu pršuta.

U pripremi je i osnivanje „PPS kluba” u koji bi ušli gradovi Drniš i Skradin ,te općine Ružić i Unešić. „PPS destinacija „dodjeljuje se na razini TZ Hrvatske s ciljem poticanja razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone.

Očito Drnišani nemaju manjak ideja, koliko će one biti prepoznate osobito kad je riječ o povlačenju sredstva iz EU fondova, o čemu će ponajprije i ovisiti realizacija, ostaje za vidjeti.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian