U Ružiću 2. krug natječaja projekta “Energetska učinkovitost obiteljskih kuća”

- 12. ožujka 2015.

Ilustracija

Općina Ružić u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost po drugi puta raspisuje javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u Općini Ružić”.
Ukupna raspoloživa sredstva za subvencioniranje projekta poticanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama u okviru prvog i drugog kruga javnog natječaja iznose 825.000,00 kuna, pri čemu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje s najviše do 60.000,00 kuna, a Općina Ružić sa najviše do 1.875,00 kuna po objektu. U okviru prvog kruga natječaja odabrano je devet korisnika subvencije koji su zadovoljili tražene kriterije. Na njih je utrošeno 460 000 kuna, a u skladu s tim će preostala sredstva, još 365 000 kuna, biti na raspolaganju u drugom krugu. Ovaj ostatak financijskih sredstava bit će dovoljan za još šest kuća.
Pod mjerama energetske učinkovitosti koje se sufinanciraju ovim novim natječajem smatraju se zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline te energetski pregled i energetski certifikat.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background