Sutra započinju XIV. Večeri pasionske baštine

- 13. ožujka 2015.

Ilustracija

Drniška korizmena kulturna manifestacija “Večeri pasionske baštine” započinje sutra pansionskim oratorijem „Zadnja postaja” Iva Nižića. Večeri se ove godine održavaju po 14.-ti put u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i drniške župe, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH , Grada Drniša i NP Krka. Planirano je pet večeri na kojima će do 25. ožujka pasionske programe svoga kraja prikazati izvođači iz Zadra, Preka, Zagreba, Šibenika i otoka Prvića. Od domaćih izvođača nastupa Gradski pjevački zbor Neuma.
Glazbeno-duhovni program sutra, u nedjelju 15. ožujka, te 18. i 21. ožujka odvijat će se u župnoj Crkvi Gospe od Ružarija, dok je zadnjeg dana 25. ožujka u povodu 55.obljetnice smrti kardinala Alojzija Stepinca planirano prikazivanje dokumentarnog filma „Uzničke godine” u dvorani ispostave Nacionalnog parka Krka u Drnišu.
Večeri pasionske baštine utemeljene su 2002. godine, a Drniš je sve ove godine, uz Zagreb, jedan od rijetkih gradova u kojima se organiziraju višednevne manifestacije korizmenog sadržaja.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background