I ovoga ljeta uživamo pet dana na GOODfestu!

- 11. srpnja 2023.

U Drnišu će se i ovoga ljeta održati GOODfest, od 21. do 25. srpnja.

U organizaciji Kazališta Moruzgva i Turističke zajednice Grada Drniša, treću godinu zaredom festival privlači pažnju posjetitelja Drniša i okolice pretvarajući središte Drniša u epicentar umjetnosti, kreativnosti uz zvuk glazbe i smijeha kroz impresivne izložbe, živahne performanse, fantastične kazališne komade i koncerte.

GOODfest okuplja zaljubljenike u umjetnost, glazbu, kazalište i hranu te donosi kulturnu scenu Hrvatske svim posjetiteljima na jednom mjestu.

Sprema se nezaboravnih pet dana ispunjenih kreativnošću i energijom koji će oduševiti ljubitelje kazališne umjetnosti i sve posjetitelje.

Prošlogodišnje izdanje GOODfesta osvojilo je nagradu ‘Simply the Best’ u kategoriji manifestacije, a koju dodjeljuju UHPA, krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin ‘Way to Croatia’.

Ovogodišnji program sastojat će se od pet kazališnih predstava, glazbenog programa i umjetničko-edukativnih radionica za djecu, pa će se pronaći ponešto za svakoga.

Također, ove godine dodane su nova bina i tribina što znači da će festival ove godine moći primiti još više posjetitelja.

U program je uvršten još jedan novitet, GOODfest FUN RUN, utrka na 5,4 kilometra, a cilj je okupiti sve uzraste, žitelje Drniša i zaljubljenike u ‘trail’ trčanje,  u suradnji sa Planinarskim društvom Promina.

Festival je otvorenog karaktera i ulaz je besplatan za sve.

Otvorenje festivala pripalo je Kazalištu Moruzgva s njihovom predstavom ‘Tvorničke postavke’, a u kojoj vodeće uloge imaju Ana Begić Tahiri i Iva Jerković. Pozornicu 22. srpnja preuzima ‘B GLAD’ produkcija s predstavom ‘4 poze, sretan svršetak’, redatelja Igora Barberića. Treći dan na scenu stupa Mala scena, odnosno ‘Huligan’ redatelja Paška Vukasovića, u izvedbi Matije Šakoronje. Također će biti prikazana i komedija Teatra EXIT – ‘Fešta’, autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine. Festival će zatvoriti Teatrin Grdelin s monodramom ‘Moj slučaj’, koju je na tekst Vlade Gotovca dramatizirao i režirao, a ujedno će ju i izvesti Boris Svrtan.

Za glazbeni program GOODfesta zaduženi su drniški rock bendovi, pa tako na dan otvorenja nastupaju grupa ‘Travelin’ a 22. i 23. srpnja na pozornicu dolaze Morlaq i Moonlight koji su nastupali i prošle godine. Četvrti dan sve posjetitelje zabavljat će Lazy Tones, a festival će svojim nastupom zatvoriti bend Vinyl.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background