3. GOODfest – PROGRAM

- 11. srpnja 2023.

U Drnišu će se i ovoga ljeta održati GOODfest, od 21. do 25. srpnja.  U organizaciji Kazališta Moruzgva i Turističke zajednice Grada Drniša, treću godinu zaredom festival privlači pažnju posjetitelja Drniša i okolice.

GOODfest okuplja zaljubljenike u umjetnost, glazbu, kazalište te donosi kulturnu scenu Hrvatske svim posjetiteljima na jednom mjestu.

Sprema se ponovno pet dana ispunjenih kazališnim predstavama, radionicama za djecu, rock koncertima.

Prošlogodišnje izdanje GOODfesta osvojilo je nagradu ‘Simply the Best’ u kategoriji manifestacije, a koju dodjeljuju krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin.

Također, ove godine dodane su nova bina i tribina što znači da će festival ove godine moći primiti još više posjetitelja.

U program je uvršten još jedan novitet, GOODfest FUN RUN, utrka na 5,4 kilometra, a cilj je okupiti sve uzraste, žitelje Drniša i zaljubljenike u ‘trail’ trčanje,  u suradnji sa Planinarskim društvom Promina.

Festival je otvorenog karaktera i ulaz je besplatan za sve. Detaljan program svih pet dana festivala pronađite na portalu Radio Drniša.

Otvorenje festivala pripalo je Kazalištu Moruzgva s njihovom predstavom ‘Tvorničke postavke’, a u kojoj vodeće uloge imaju Ana Begić Tahiri i Iva Jerković.

Pozornicu 22. srpnja preuzima ‘B GLAD’ produkcija s predstavom ‘4 poze, sretan svršetak’, redatelja Igora Barberića.

Treći dan na scenu stupa Mala scena, odnosno ‘Huligan’ redatelja Paška Vukasovića, u izvedbi Matije Šakoronje.

Također će biti prikazana i komedija Teatra EXIT – ‘Fešta’, autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine.

Festival će zatvoriti Teatrin Grdelin s monodramom ‘Moj slučaj’, koju je na tekst Vlade Gotovca dramatizirao i režirao, a ujedno će ju i izvesti Boris Svrtan.

Za glazbeni program GOODfesta zaduženi su drniški rock bendovi, pa tako na dan otvorenja nastupaju grupa ‘Travelin’ a 22. i 23. srpnja na pozornicu dolaze Morlaq i Moonlight koji su nastupali i prošle godine. Četvrti dan sve posjetitelje zabavljat će Lazy Tones, a festival će svojim nastupom zatvoriti bend Vinyl.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian