Drniški krnjeval 10. veljače – prijavite se!

- 1. veljače 2018.

Svi mi ponekad poželimo biti nešto drugo. Barem na jedan dan postati netko drugi, netko bolji, lošiji, smješniji, čudniji, jednostavno drugačiji. Upravo živimo dane kada možemo postati bilo što.

Poklade, fašnik, maškare ili mačkare, mesopust, karneval samo su neki od naziva kojima obilježavamo vrijeme preobrazbe. Danas se maškare smatraju zabavom za cijelu obitelj, a ponajprije za djecu.

Maske, kostimi, ulične povorke, pjesma, ples, krafne, smijeh i veselje prve su asocijacije kada netko spomene maškare.
I ove godine mnoštvo ljudi diljem svijeta na kratko će navući maske i kostime te postati netko drugi. Pa zašto ne biste i vi!?!

U Drnišu će se tradicionalno organizirati Krnjeval, za sve nedaće ovoga svijeta danak će kao običaj nalaže platiti Krnjo spaljivanjem na Čikolskom mostu.

U tijeku su prijave maškaranih skupina za sudjelovanje u ovogodišnjoj karnevalskoj povorci! Prijavnice su dostupne na http://www.tz-drnis.hr/…/kalend…/2-velj/340-drniski-krnjeval.
Popunite ih i čim prije dostavite na e-mail: udruga.drniski.krnjeval@gmail.com ili info@tz-drnis.hr, a možete ih i donijeti ili ostaviti u poštanskom sandučiću ureda TZ.
Kao i uvijek – bira se i nagrađuje najbolja!!!

Sve o drniškom krnjevalu poslušajte u današnjoj Temi dana naš gost je Meštar od maškara, Nikola Perlić:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian