Grad Drniš knjižnici drniške osnovne škole donirao knjige

- 2. veljače 2018.

Knjižnici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš danas je od strane Grada Drniša uručena donacija knjiga.
Donaciju vrijednu deset tisuća kuna knjižničarki Aniti Coti uručili su gradonačelnik Drniša Josip Begonja, pročelnica za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivana Sučić i
viša stručna savjetnica za društvene djelatnosti Marija Vukušić.

– ‘Donaciju dajemo županijskog ustanovi ali drniškoj djeci. Sve što radimo na području grada radimo za naše građane neovisno tko je vlasnik ili osnivač. Na temelju zamolbe knjižnice osnovne škole mi smo iz gradskog proračuna izdvojili za sad 10 tisuća kuna. To nije niti približno dovoljno, nego je prva od donacija u nizu. Bilo bi lijepo kada bi se odazvali i drniški gospodarstvenici pa recimo i oni pomogli ali i svi drugi koji su u mogućnosti. U rujnu 2017. prvašićima smo osigurali besplatne udžbenike a vjerujem da ćemo uskoro pripomoći i pri klimatizaciji učionica. Cilj je stvoriti uvjete kakve imaju druge škole a što više nas se uključi bolji i brži će biti rezultati. Nadam se da će knjige za prvašiće ponovno biti besplatne iako se trenutno nalazimo u specifičnoj situaciji jer smo prestali biti potpomognuto područje a u skladu s tim prihodovna strana proračuna možda neće biti kako smo očekivali i planirali, ‘ – kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja

Mahom je riječ o naslovima iz lektire kojih knjižnica nema dovoljno već se nadopunjuje sa Narodnom knjižnicom Drniš – knjižničarka Anita Cota:
– ‘Nakon otpisa popriličnog broja stare građe police su nam ostale prazne. Grad Drniš nam je donacijom dijelom pomogao, nadamo se da je ovo prva donacija u nizu. Naručili smo naslove koje već imamo i par novijih, uglavnom za učenike lektire od prvog do osmog razreda.
Izdanja su bila iz šezdesetih godina i po raznim kriterijima njima više nije bilo ovdje mjesto ali nismo imali izbora jer nismo imali novca za nove knjige. Prema standardima još uvijek imamo nedovoljno knjiga. Nadopunjujemo se Narodnom knjižnicom Drniš koja je dobro opremljena. Naši đaci vole čitati a posebno vole nove naslove iz lektire, – kazala nam je prof. Cota.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian