Drniš ponovno ispitno mjesto za polaganje vozačkog ispita

- 6. rujna 2011.

Nakon godinu i sedam mjeseci Drnišu je vraćen status ispitnog mjesta za kandidate koji u auto školi polažu vozački ispit.

Podsjećamo kako je Ministarstvo unutarnjih poslova Pravilnikom koji je na snazi od početka prošle godine 40-ak manjih mjesta u Hrvatskoj ukinulo status ispitnog mjesta za buduće vozače motornih vozila, među njima i Drnišu.

Iako polaznici autoškole “Drniš” sa instruktorom vožnje osim po Drnišu voziti se obučavaju po Šibeniku i Kninu,  u MUP-u nisu imali sluha.

Ispitno mjesto Drnišu je bilo ukinuto najviše zbog toga što nema kako je pisalo u obrazloženju “sve ključne prometno-tehničke elemente” poput kružnoga toka, što nije odgovaralo istini.

– “Kružni tok postoji već nekoliko godina na Miljevcima međutim nije bio ucrtan u potrebnoj dokumentaciji. Uslijedilo je pribavljanje brojnih dozvola i papira, pokucali smo na brojna vrata u Splitu i Zagrebu. Pomogao nam je i Grad Drniš dok je više od tisuću građana potpisalo tada peticiju kojom su se protivili odluci MUP-a. Zajednički trud urodio je plodom, ja se zahvaljujem svima koji su pomogli, kazao nam je Stipica Kević iz autoškole “Drniš”.

U međuvremenu kandidate su iz drniške autoškole na ispite vozili u Knin što nije poskupljivalo sam tečaj jer su ih besplatno vozili.

– “Drago nam je prvenstveno zbog naših kandidata koji su u Kninu čekali po par sati kako bi došli na red za ispit a nije bilo jednostavno ni organizirati prijevoz na relaciji Drni- Knin i natrag”, kazao je Kević.

Ispitivači iz HAK-a već su u Drnišu održali par ispita.

Osposobljavanje kandidata u jednoj jedinoj autoškoli u Drnišu vrši se od 60-tih godina prošlog stoljeća.

autoskola

Foto: preuzeto sa Facebook profila Autoškole “Drniš” 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian