Dodjela nepovratnih sredstava za promjenu stolarije i povećanja sustava grijanja na području Općine Ružić

- 1. kolovoza 2014.

I na petropoljskom području kreće subvencioniranje projekta na obiteljskih kućama kojima se postiže njihova bolja energetska učinkovitost. Naime, Općina Ružić u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost upravo je objavila Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u Općini Ružić”.

IlustracijaRiječ je o projektu kojim će se kod fizičkih osoba u kućanstvima subvencionirat zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline, te energetski pregled i certifikat.

„Pravo na korištenje subvencije imaju fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Općine Ružić, obiteljska kuća mora imati vlasnički list ili drugi dokaz o vlasništvu i da je objekt postojeći po Zakonu o građenju odnosno, da ima uporabnu dozvolu”, pojašnjava načelnik općine Josip Sušić i dodaje kako ukupna raspoloživa sredstva iznose milijun kuna. Građanima će se sufinancirati projekt u iznosu od 82,5 % nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa od 61. 875 kuna, pri čemu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa 80 %, Općina Ružić 2,5 %, a ostatak od 17,5 % mora izdvojiti korisnik kojem se odobre sredstva.
Natječaj je otvoren 60 dana, zaključno do 30. rujna 2014. godine. Postavljen je i na stranicama Općine Ružić,www.opcina-ruzic.hr.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background