Boris Mikšić

- 3. listopada 2009.

Iako se ne zna kad će biti predsjednički izbori , broj onih koji žele na Pantovčak iz tjedna u tjedan se povećava. Danas ih je već 18. Prvi od njih koji je posjetio Drniš bio je Boris Mikšić.

Boris Mikšić po drugi put kreće u predsjedničku bitku ,a ovog petka bio je gost u našoj emisiji “Ajmo reć”. Inženjer strojarstva , sudionik studentskih prosvjeda 70-tih, prije 35 godina iz Zagreba otisnuo se u Ameriku s 37 dolara u džepu. Danas je zacijelo najbogatiji kandidat za predsjednika Hrvatske. Ima četiri tvornice u SAD-u i jednu u Hrvatskoj,te druge nekretnine u vrijednosti od čak milijardu kuna. Njegova tvrtka Cortec Corporation sa sjedištem u Minnesoti procijenjena je, kaže, na 100 milijuna dolara, a najveći je svjetski proizvođač antikorozijskih sredstava. U Belom Manastiru otvorio je tvornicu biorazgradivih folija, vrijednu 10 milijuna eura. Tome treba pribrojiti i vlasništvo nad 45 patenata i brandova, koji mu donose poseban prihod.
– Ne natječem se za tu dužnost da bih se obogatio, nego da bih pomogao razvoju Hrvatske i boljitku naroda. Građanima Hrvatske na početku kampanje ponudit ću potpisani ugovor u kojem polovicu svoje predsjedničke plaće,ako budem izabran, dat ću u humanitarne svrhe,kazao je u razgovoru za naš radio.
-Borit ću se protiv korupcije ,što mogu ,jer ne zastupam lobije. Borit ću se i protiv birokracije koja je prevelika i neefikasna .Borit ću se za jako gospodarstvo , industriju orijentiranu na izvoz ,malo i srednje poduzetništvo bazirano na kreativnosti i novim tehnologijama, poručio je Mikšić i dodao kako je došao dati ,a ne uzeti .Svoju kampanju sam će financirati a planira utrošiti 10 milijuna kuna.
“Američki san” koji je on ostvario vjeruje da se može ostvariti i u Hrvatskoj. “Hrvatski san” moguć je samo uz korijenite promjene .Vjeruje ovoga puta u drugi krug .Ako ne uspije ne isključuje mogućnost i treće kandidature , vjeruje i u “treću sreću ” poput one koju sada uživa sa trećom ženom Njemicom Ines koja kaže uči hrvatski za moguće zauzimanje mjesta prve dame Hrvatske. Kad krene kampanja dolazi ponovo u Drniš i to na našu pijacu , jer kaže Mikšić -tko prođe kod “kumica na placu ” znači daje pošten, dobar i kvalitetan.

Boris Mikšić


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Sljedeća objava

Papa Jozef


Prethodna objava

Zija


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian