Bogat program za Noć knjige – djeca donijela svoje radove

- 20. travnja 2016.

Djeca Dječjeg vrtića Drniš iz odgojnih skupina Krijesnice i Vrapčići danas su posjetili Narodnu knjižnicu Drniš, kako bi uručili svoje radove koji će biti izloženi u knjižnici. Izložba izjava i radova djece pod nazivom ‘Dječja knjiga u srcu i oku djeteta’ biti će otvorena u sklopu programa Noći knjige 2016. ovog petka, 22.travnja 2016. godine.

Drniška knjižnica po četvrti put pridružuje se manifestaciji Noć knjige kako bi dala svoj doprinos kulturi čitanja, književnosti i knjigama. Svjesni važnosti poticanja čitalačkih navika kod djece, od prošle godine u obilježavanje Noći knjige aktivno uključuju i najmlađe Drnišane.

A u središtu ovogodišnjeg programa Noći knjige u Drnišu je književna večer i druženje s Milanom Vuković Runjić od 20.00 sati. Književnica, kolumnistica i nakladnica predstavit će svoje knjige Proklete Hrvatice, Proust u Veneciji i Matoš u Mlecima, ujedno će govorit o kulturnoj politici današnjice, lektiri, nakladništvu…

U Noći knjige, Narodna knjižnica Drniš pokreće i akciju razmjene knjiga ‘Uzmi ili ostavi’.

– ‘Akcijom želimo uspostaviti razmjenu rabljenih knjiga s našim korisnicima kao svojevrstan bookcrossing, na način da primamo njihove rabljene knjige za koje više nemaju mjesta i/ili potrebe, a koje žele darovati. Iz tako pribavljenih knjiga izdvojit ćemo dio za upotpunjenje fondova knjižnica raznih profila (knjižnice u domovima za starije, školske, knjižnice u malim gradovima i selima…), a dio ostavljamo na raspolaganju drugim korisnicima kojima mogu biti zanimljive i korisne. Nadamo se da će tim putem, kroz našu košaru prema novim korisnicima i policama, proći što više knjiga’, rekla je gostujući na Radio Drnišu ravnateljica Narodne knjižnice Danijela Drezga.

Pozvala je Drnišane da se u Noći knjige pridruže ovoj akciji, donesu svoju staru i upotrebljivu knjigu koju žele pokloniti, a ako u košari nađu neku knjigu za sebe, koju je netko drugi na isti način ostavio, slobodno je mogu ponijeti kući.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background