Bogat program za Noć knjige – djeca donijela svoje radove

- 20. travnja 2016.

Djeca Dječjeg vrtića Drniš iz odgojnih skupina Krijesnice i Vrapčići danas su posjetili Narodnu knjižnicu Drniš, kako bi uručili svoje radove koji će biti izloženi u knjižnici. Izložba izjava i radova djece pod nazivom ‘Dječja knjiga u srcu i oku djeteta’ biti će otvorena u sklopu programa Noći knjige 2016. ovog petka, 22.travnja 2016. godine.

Drniška knjižnica po četvrti put pridružuje se manifestaciji Noć knjige kako bi dala svoj doprinos kulturi čitanja, književnosti i knjigama. Svjesni važnosti poticanja čitalačkih navika kod djece, od prošle godine u obilježavanje Noći knjige aktivno uključuju i najmlađe Drnišane.

A u središtu ovogodišnjeg programa Noći knjige u Drnišu je književna večer i druženje s Milanom Vuković Runjić od 20.00 sati. Književnica, kolumnistica i nakladnica predstavit će svoje knjige Proklete Hrvatice, Proust u Veneciji i Matoš u Mlecima, ujedno će govorit o kulturnoj politici današnjice, lektiri, nakladništvu…

U Noći knjige, Narodna knjižnica Drniš pokreće i akciju razmjene knjiga ‘Uzmi ili ostavi’.

– ‘Akcijom želimo uspostaviti razmjenu rabljenih knjiga s našim korisnicima kao svojevrstan bookcrossing, na način da primamo njihove rabljene knjige za koje više nemaju mjesta i/ili potrebe, a koje žele darovati. Iz tako pribavljenih knjiga izdvojit ćemo dio za upotpunjenje fondova knjižnica raznih profila (knjižnice u domovima za starije, školske, knjižnice u malim gradovima i selima…), a dio ostavljamo na raspolaganju drugim korisnicima kojima mogu biti zanimljive i korisne. Nadamo se da će tim putem, kroz našu košaru prema novim korisnicima i policama, proći što više knjiga’, rekla je gostujući na Radio Drnišu ravnateljica Narodne knjižnice Danijela Drezga.

Pozvala je Drnišane da se u Noći knjige pridruže ovoj akciji, donesu svoju staru i upotrebljivu knjigu koju žele pokloniti, a ako u košari nađu neku knjigu za sebe, koju je netko drugi na isti način ostavio, slobodno je mogu ponijeti kući.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian