Josipu Begonji treći mandat šefa drniškog HDZ-a

- 22. travnja 2016.

Josip Begonja treći put dobio je povjerenje članova Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Drniša.
Na sinoć održanoj Izbornoj skupštini od sveukupno 172 glasa Josip Begonja osvojio je 115 glasova, dok Ante Galić dobio je 54 glasa, tri listića bila su nevažeća.

 • Nepotrebna i nepoželjna kadroviranja sa strane 

Obraćajući se okupljenima na Izbornoj skupštini Josip Begonja u svom govoru upozorio je članove stranke kako nije normalno, a još manje je prihvatljivo da drniškom HDZ-u određena kadrovska rješenja nameću se iz drugih sredina – a takva se situacija opetovano događa od izbora do izbora.
Kazao je kako je uvjeren da su HDZ-ovci u Drnišu sami sposobni pronaći ona rješenja koja su za njih najbolja.
Naglasio je kako ima na žalost i onih koji nisu uopće članovi HDZ-a, a nastoje kadrovirati u organizaciji u Drnišu.

– ‘Te i takve pojave nisu nam ni potrebne niti su za dobrobit naše stranke. Uvjeren sam da smo iz ovakvih situacija svi skupa neke pouke naučili. Jer za godinu dana očekuju nas lokalni izbori te se nadam da će novi saziv Gradskog odbora dati sve od sebe kako bi imali još bolje rezultate nego da sada. Nadam se pored svega da će i ovi izbori pokazati zajedništvo i toleranciju među članovima HDZ-a, jer HDZ bez zajedništva i tolerancije ne može imati dobre rezultate.

Želim istaknuti da je dosadašnji Gradski odbor u protekle četiri godine održao više od 40 sjednica ili 10 svake godine, na kojima su u velikom broju uz članove Gradskog i Nadzornog odbora bili nazočni i predsjednici naših Temeljnih ogranaka. O mom ukupnom radu te o radu dosadašnjeg Gradskog odbora kolegice i kolega tu ste vi da ocijenite taj rad. Znam da se sve pa i stranku može voditi i bolje, jer svaki se posao uvijek može raditi – bolje’, istaknuo je u svom govoru predsjednik GO HDZ-a Grada Drniša mr.sc. Josip Begonja.

 • ‘Ogledalo rada su rezultati izbora’ 

Govorio je i o rezultatima izbora te se pohvalio kako je HDZ u siječnju 2013. godine na prijevremenim izborima za gradonačelnika osvojio 65% glasova birača, u travnju na izborima za EU parlament 63% glasova birača, u svibnju iste godine na redovnim lokalnim izborima HDZ-ovci su osvojili za Gradsko vijeće 67% glasova, za gradonačelnika 63% glasova, za županijsku skupštinu 53%, a za župana 73% u prvom krugu te 81% u drugom krugu izbora.

U rujnu 2014. godine na izborima za Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora HDZ Drniš je osvojio 82% glasova, a jednako uspješni bili su i na predsjedničkim izborima, u drugom krugu osvojili su 80% glasova birača.
Dok u studenom prošle godine na izborima za parlament izborili su potporu birača od 67%.

– ‘U proteklom četverogodišnjem razdoblju sa zadovoljstvom mogu kazati da Gradska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Grada Drniša nakon obavljene revizije članstva, danas broji više od 920 članova što je u odnosu na vrijeme od prije četiri godine porast od gotovo 110 članova.

U ovom vremenu, svoju političku snagu pokazali smo na svim izborima koji su održani što najbolje govori o radu i snazi svih članova naše stranke. HDZ je u Drnišu dobio prve izbore u mandatu predsjednika Tomislava Karamarka, riječ je o prijevremenim izborima za gradonačelnika, a šef stranke kojega smo proteklih godina imali priliku više puta ugostiti u našem gradu kazao je tada kako je „izborni rezultat u Drnišu dao vjetar u leđa cijelom HDZ-u” – pohvalio se Josip Begonja.

 • Županijska organizacija HDZ-a Drnišanima treba odati veće priznanje 

Begonja je naglasio kako je temeljem navedenih izbornih rezultata s pravom očekivao bolje i veće stranačko priznanje radu drniškog HDZ-a od strane viših organizacija stranke.
– ‘Tog priznanja na žalost do sada nije bilo i ono mora doći prije svega od strane županijske organizacije, ali i od samog vrha našeg stranačkog vodstva’, poručio je Josip Begonja sa Izborne skupštine HDZ-a u Drnišu.

Novi saziv Gradskog odbora HDZ-a Grada Drniša:

 1. Abramac Petar
 2. Barišić Jere
 3. Cigić Frane
 4. Ćoraš Dijana
 5. Gabela Ivica 
 6. Jakelić Nediljko
 7. Kulušić Željko
 8. Lovrić Nikola
 9. Lovrić Snježana
 10. Malenica Tomislav
 11. Marin Frane
 12. Mihaljević Ivan
 13. Odak Hrvoje
 14. Radeljak Dragan
 15. Radeljak Matić Ana
 16. Štrkalj Ante
 17. Tomić Petar
 18. Vatavuk Antonija
 19. Vlaić Niveska
 20. Živković Živko 

Josip Begonja


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background