Ante Kulušić

- 14. siječnja 2015.

U studiju Radio Drniša

Na početku nove sezone emisija Ajmo reć, koja je na programu još od 2007. godine i jedna je od naših najdugovječnijih emisija kroz koju je prošlo više od 350 gostiju, startali smo s političkim temama i političarom. Izbor prve predsjednice Hrvatske, koja dolazi iz redova HDZ i za koju gotovo plebiscitarno su se izjasnili drniški birači,najaktualnija je hrvatska tema. Stoga prvi gost u 2015. godini nam je prvi čovjek šibensko-kninskog HDZ, saborski zastupnik Ante Kulušić.

Županija je ponovo bastion HDZ-a , izvijestili su svi mediji , budući je Kolinda Grabar Kitarović odnijela uvjerljivu pobjedu u gradovima i općinama Šibensko-kninske županije. Prema podacima DIP-a, u našoj županiji Kolinda Grabar Kitarović osvojila 59,07 posto glasova birača. Drugim riječima za nju je glasovalo 33.876 birača iz naše županije, dok je za Ivu Josipovića glasovalo 23.475 birača. Izborima je u našoj županiji pristupilo 55,84 posto birača.

Gostujući u našoj emisiji Ajmo reć predsjednik Županijske organizacije HDZ Ante Kulušić uputio je najprije zahvalu svima koji su glasovali za HDZ kandidatkinju, podsjetivši kako niz pobjeda HDZ po novim vodstvom krenuo je upravo iz Drniša i drniških izvanrednih izbora za gradonačelnika:

{play}audio/ante_kulusic_1.mp3{/play}

{play}audio/ante_kulusic_2.mp3{/play}

Kad je riječ o izborima, HDZ –ove glasače uvijek se veže uz nerazvijena područja, navodne konzervativce , neuke ljude, takvim ne rijetko se prikazuje i ovaj naš drniški prostor, kazao je Kulušić i dodao:

{play}audio/ante_kulusic_3.mp3{/play}

Ante Kulušić slaže se da je i HDZ na ovim izborima imao težak zadatak, stigmu prošlosti i sudskih procesa bivšeg vodstva, a koja se neće lako izbrisati i za naredne parlamentarne izbore. A što se tiče prijevremenih izbora, ne vjeruje da će do njih doći:

{play}audio/ante_kulusic_4.mp3{/play}

{play}audio/ante_kulusic_5.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background