Apsolutna pobjeda Kolinde Grabar Kitarović na drniškom području –Drnišani očekuju da će biti nositeljica „tri kantuna kuće“

- 12. siječnja 2015.

Ilustracija

Na drniškom području nije bilo nikakvih iznenađenja, birači su i na ovim izborima potvrdili da su vjerni HDZ ,te da žele promjene i na državnoj razini.

HDZ kandidatkinja premoćno je pobijedila u drugom krugu predsjedničkih izbora na cijelom našem području, a upravo je u Drnišu dobila najviše od svih gradova Šibensko-kninske županije. Izlaznost na birališta u našem kraju bila je jučer veća od državnog prosjeka. Najmanja i drugom krugu glasanja na području Grada Drniša (60,77%), a najveća na području Općine Unešić (91,24 %) .

Apsolutnu pobjedu Kolinda Grabar Kitarović odijela je na području Grada Drniša sa čak 80,08 posto glasova, 24% više nego u prvom krugu. Za Ivu Josipovića glasovalo je 19,92 posto Drnišana ili 3 % posto više u odnosu na prvi krug ovogodišnjih predsjedničkih izbora. Grabar Kitarović na listiću je zaokružilo 3525 Drnišana, a Josipovića 877. Na glasovanje jučer je na 26 biračkim mjesta na području Grada Drniša izišlo 4495 Drnišana od 7373 upisanih u biračke spiskove ili 60,77% , odnosno 927 ili 20 % više nego u prvom krugu predsjedničkih izbora. Ne važećih listića bilo je 92 ili 2,05%.

Predsjednica najaktivnije drniške oporbene stranke HNS –a, Vlatka Duilo, uz čestitke prvoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, te nezadovoljstvo porazom kandidata kojeg su podržavali ističe da su unatoč činjenici što lijeva opcija već dugo nema podršku na području Grada Drniša očekivali oko 25 % glasova Drnišana za Ivu Josipovića. Za Radio Drniš Vlatka Duilo je kazala :

{play}audio/predsjednicki_izbori_vlatka_duilo.mp3{/play}

Prvi čovjek drniškog HDZ i drniški gradonačelnik Josip Begonja, kazao je da su naši građani sa više od 80 posto svojih glasova potvrdili da žele promjene za bolju Hrvatsku. Zahvalio je svima koji su glasovali za njihovu kandidatkinju izrazivši nadu da je izbor Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Hrvatske nova stranica hrvatske povijesti.

Josip Begonja komentirajući izbore u programu Radio Drniša rekao je :

{play}audio/predsjednicki_izbori_josip_begonja.mp3{/play}

Najviše birača i jučer je izišlo na području Zagore , u Općini Unešić , gdje je od 1424 upisanih u biračke spiskove glasovalo 1167 ili 81,95 posto građana. Uvjerljivo najviše dali su glasova kandidatkinji HDZ čak 91,24 posto, dok Ivo Josipović dobio je svega 8,76% glasova Zagorana.

Slijedi Općina Ružić gdje je u drugom krugu predsjedničkih izbora glasovalo je 71,76 % građana, odnosno 1029 od 1434 s biračkih spiskova. Kolinda Grabar Kitarović dobila je u ovoj općini najviše.Čak 93,57% Petropoljaca glasavalo je za nju, dok Ivo Josipović dobio je tek 6,43% .

U Općini Promina jučer se na izbore odazvalo 649 građana od 1036 ili 62,64 posto birača. Najviše glasova dali su Kolindi Grabar Kitarović 70,56 %, dok Ivo Josipović dobio je 29.44% što mu je najbolje ostvareni rezultat na drniškom području.

Grabar Kitarović je osvojila 59,07 % glasova birača u Šibensko-kninskoj županiji gdje je na birališta je izašlo 55,84 % birača. Pobijedila je u svim gradovima : Šibeniku (54,85%), Kninu (62,44%), Vodicama (60,38%) i Skradinu (71,34%), te većini općina. Ivo Josipović je bio bolji u Primoštenu , Biskupiji, Erveniku, Civljanima i Kistanjama.

Izlaskom na izbore građani su pokazali da imaju građansku odgovornost bez obzira za koga su glasovali. Volju onih koji su izašli na birališta trebaju prihvatiti uz izborne gubitnike i oni građani koji se na glasovanje nisu odazvali, te poštivati demokratsku odluku po unaprijed poznatim pravilima natjecanja. Svi građani Hrvatske zaslužuju bolji život , a evo kakva su očekivanja Drnišana od nove predsjednice :

{play}audio/predsjednicki_izbori_anketa_1.mp3{/play}

Po prvi put imamo predsjednicu, Drnišani u većini izražavaju nadu da će Kolinda Grabar Kitarović kao državnica , znati pokrenuti pozitivne društvene promjene i biti žena nositeljica „tri kantuna kuće”:

{play}audio/predsjednicki_izbori_anketa_2.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background