Ajmo reć – Tedi Slamić

- 21. studenoga 2013.

Trgovački lanac „Djelo”, kojeg volimo svojatati i da je naš zagorski, zadnjih par godina bilježi stalan rast i visoko kotira kao najuspješnija tvrtka na šibensko-kninskom području. Osnovani su 1990. godine sa sjedištem na području Općine Unešić ,u Ljubostinju. U središtu Drniša posluju već tri godine ,a na području Unešića, Oklaja, te u Kljacima, Pakovu Selu,na Miljevcima i duže. Djelo broji 450 zaposlenih i 60 trgovine te ima vlastiti pogon za preradu mesa u Bilicama i pekarski pogon u Ražinama.

U studiju Radio Drniša

U kategoriji velikih poduzeća Šibensko kninske županije, treću godinu za redom trgovački lanac Djelo dobitnik je Zlatne kune .

Tedi Slamić izvršni direktor tvrtke gostujući u našem programu kazao je kako se danas vodi borba za svakoga kupca, a mali trgovci u toj borbi sa veliki stranim trgovačkim lancima ,nastoje u prvom redu domaći proizvod prodati domaćem kupcu, jer tako čuvaju i radna mjesta u proizvodnji.

{play}audio/tedi_slamic_1.mp3{/play}

-Svi mi u županiji moramo prvenstveno raditi na našem gospodarskom razvoju i ekonomskoj opstojnosti, koja će dovesti do novog zapošljavanja što nam mora biti krajnji cilj,poručio je Tedi Slamić, prvi čovjek jedine domicilne trgovačke kuće u Županiji koja od 2011. godini razvila i vlastitu proizvodnju hrane – suhomesnatih i pekarskih proizvoda. “Djelo” pri odabiru asortimana robe posebice izdvaja domaće tvrtke i proizvođače s prostora cijele županije ,a otkupom domaćih proizvoda od malih proizvođača potiču ih da se upuste u proizvodnju. Iznio je podatke po kojima oni kao domaći trgovački lanac za to što rade ,prosječno zapošljavaju daleko više radnika od onog broja što bi zaposlio strani lanac:

{play}audio/tedi_slamic_2.mp3{/play}

Unatoč kriznim vremenima i lošim prognozama Tedi Slamić je optimist i vjeruje da s puno više rada i zalaganja može se ostvariti napredak. Razvoj „ Djela” vidi i dalje kao tvrtke koja nastoji pridonijeti ravnomjernom razvoju cijele županije,koja daje mogućnost domaćim poduzetnicima da plasiraju svoje proizvode i usluge , razvijaju se i otvaraju ovdje nova radna mjesta:

{play}audio/tedi_slamic_3.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background